NOVA POLÈMICA

Enuig reial per l’exclusiva de la boda de Marta Lluïsa i el xaman

La venda a la revista ‘¡Hola!’ i a Netflix de l’enllaç entre la princesa i Durek Verrett, dissabte vinent al fiord de Geiranger, no ha agradat gens a Noruega.

Enuig reial per l’exclusiva de la boda de Marta Lluïsa i el xaman
2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La família reial de Noruega no guanya per a escàndols. Al tèrbol assumpte de les denúncies per violència masclista que han presentat tres dones contra Marius Borg Høiby, el primogènit de la princesa Mette-Marit, de 27 anys, i nascut abans de casar-se amb el príncep hereu, Haakon, ara s’hi suma una altra polèmica, la del casament de la princesa Marta Lluïsa (52) amb el xaman nord-americà Durek Verrett (49), que se celebrarà dissabte, 31 d’agost.

Mitjans del país nòrdic, com la cadena Norwegian Broadcasting Company (NRK), han airejat que els nòvios han venut l’exclusiva del seu casament a la revista ¡Hola!, que publicarà les imatges de l’enllaç. A més, la cerimònia també podrà veure’s en un documental sobre els futurs marit i muller que està gravant Netflix. Pel que sembla, seran els dos únics mitjans que tindran permès accedir a l’Hotel Union de Geiranger –el fiord reconegut per la Unesco com a patrimoni de la humanitat– per gravar el "sí, vull" que es diran allà els nuvis.

¿Foto de família?

A causa de l’exclusivitat dels suposats acords, el cap de comunicacions de la casa reial de Noruega, Guri Varpe, va explicar a la cadena NRK que els membres de la família reial s’abstindran de ser fotografiats i filmats pels dos esmentats mitjans si no és que un altre mitjà pot tenir accés finalment a l’enllaç.

"Un membre clau de la família reial noruega trenca amb una llarga i bona tradició", va expressar a NRK Reidun Kjelling Nybø, de l’Associació d’Editors de Noruega. "S’han documentat esdeveniments importants a través dels grans mitjans noruecs, com NTB i NRK, en nom de tota la premsa, que ha transmès les imatges a la gent i a altres redaccions que les han sol·licitat, incloses les estrangeres", va reblar.

Accés limitat

"Seria una cosa històrica que no tinguéssim accés al casament. Hem estat a totes les celebracions i aniversaris de la casa reial des que el rei Haakon va arribar a Noruega el 1905", diu per la seva banda Christina Dorthellinger, a l’agència de notícies NTB. S’ha advertit que la resta de mitjans "tindran accés limitat" a l’enllaç de Marta Lluïsa de Noruega. Per això no podran documentar res del que passi al fiord en qüestió si no es tracta d’¡Hola! o Netflix.

Notícies relacionades

Segons NRK, el públic i la premsa podran veure la princesa Marta Lluïsa, de 52 anys, i Durek, de 49, quan surtin a saludar els convidats després del casament, i després es difondran "una o més fotos dels nòvios amb la família". Les fotos del casament seran de ¡Hello!, segons NRK.

El maig del 2019, la princesa Marta Lluïsa va anunciar la seva relació amb Durek, un "xaman de sisena generació" nord-americà que, segons el seu lloc web, "compta amb una clientela de celebritats". Tots dos van compartir que estaven compromesos el juny del 2022, i el setembre del 2023 la parella va revelar que es casarien a Noruega l’estiu següent, el 31 d’agost.