Teatre

El Temporada Alta ofereix 110 espectacles amb el millor de l’escena

Isabelle Huppert en Bérénice, de Romeo Castellucci.

Isabelle Huppert en Bérénice, de Romeo Castellucci. / EPC

1
Es llegeix en minuts
Alba Carmona

Romeo Castellucci, Isabelle Huppert, Jan Lawers i Needcompany, Toni Servillo, Marina Otero i Tiago Rodrigues, però també Jordi Casanovas, Guillem Clua, La Fura dels Baus o Carme Elias firmen i protagonitzen algunes de les 110 propostes amb 185 funcions repartides en 11 setmanes que formen el cartell més ampli de la història del Temporada Alta. Entre el 12 de setembre i el 8 de desembre, la 33a edició del festival d’arts escèniques presentarà 23 espectacles internacionals de 17 països, 25 coproduccions i 21 estrenes en 17 escenaris de nou municipis gironins i a Barcelona. Tot això amb l’objectiu de "fer parlar de tu a tu" l’escena catalana i la de l’estranger, segons el seu director, Salvador Sunyer. Amb un pressupost que es manté en els 3 milions d’euros, posa 58.647 entrades a la venda la setmana que ve.

Notícies relacionades

Però, xifres a part, el Temporada Alta consolida els seus tres grans eixos, és a dir, l’escena internacional, la creació contemporània i el suport a l’autoria catalana, i reafirma l’aposta per treballar en grans projectes europeus i establir vincles entre creadors forans i locals per ajudar-lo a exportar espectacles del país.

Així, exhibirà quatre coproduccions internacionals, com ara Bérénice, amb Isabelle Huppert a les ordres de Romeo Castellucci, que a Espanya només es veurà a Girona; Paisajes compartidos, que proposa tota una jornada a Celrà amb set creacions d’artistes de diferents països, o Un sublime error, la primera producció catalana –en castellà– de Jan Lawers. També Totentanz. Morgen ist die Frage, el nou espectacle de La Veronal, que farà l’estrena nacional al festival dins de la Setmana de Programadors, que passa a dir-se Big Bang i que, del 21 al 24 de novembre, també acollirà els nous espectacles de Cabosanroque i Azkona-Toloza.