Estrenes de la temporada

Les cadenes inicien la seva lluita pel lideratge

L’arribada del ‘Babylon Show’ (ja a T5) i el pròxim aterratge a TVE de ‘La Revuelta’ de David Broncano a la franja de l’‘access prime time’ en la qual regna ‘El hormiguero’ (A3) són les principals novetats. I també molt més entreteniment.

Les cadenes inicien la seva lluita pel lideratge
3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que es diu que la televisió cada vegada perd més espectadors i les audiències no són el que eren, per la competència de les plataformes i el consum digital, les cadenes generalistes posen tota la carn a la graella per perpetuar el lideratge. És el cas d’Antena 3, que l’ha tingut durant la barbaritat de 31 mesos consecutius, i el de La 1 de TVE, que, després de 12 anys de sequera, li ha agafat gust a ostentar-lo en juny, juliol i part d’agost, gràcies a l’Eurocopa i als Jocs Olímpics de París. O per assolir-lo, que és el que li passa a Telecinco, cansada de ser l’eterna cabalera. Per això totes comencen la temporada amb una allau d’estrenes. Comptem aquí algunes de les més pròximes.

BRONCANO, MOTOS Y LATRE.

Amb les reinas de la tarde (Sonsoles Ónega i Ana Rosa Quintana) ja als seus llocs amb Y ahora Sonsoles (A3) i TardeAR (T5) des de fa ja una setmana, el duel més esperat ara és el de Broncano/ Motos/ Latre. El primer en llançar-se a l’arena ha sigut l’imitador amb el seu Babylon Show a Telecinco. Demà torna l’actual líder d’aquesta franja del access prime time, El hormiguero, que presenta nous fitxatges (Susi Caramelo, Juan Carlos Ortega i Plex) i sortejarà un pis a Torrevella. Així mateix, previsiblement el dia 9, aterrarà David Broncano a TVE amb el seu nou programa, del qual ja se sap el nom: La Revuelta. Un espai que genera gran expectació, ja que d’ell només se sap que comptarà amb els mateixos col·laboradors de La Resistència (Movistar Plus+).

LÓPEZ Y LEAL.

.. CONTRA LUJUÁN. Un altre duel interessant serà el que començaran aquest dimecres, 4, amb el programa d’Antena 3 López i Leal contra el canal, un espai d’entreteniment, presentat per Eva González, en el qual el periodista Iñaki López (Más vale tarde) i el presentador Roberto Leal (Pasapalabra) s’enfrontaran, amb proves físiques i mentals, contra rostres coneguts i relacionats amb Atresmedia. A Telecinco, aquell mateix dia, també en prime time Luján Argüelles (que farà doblet a partir del dilluns 9 amb el reality ¿Quién quiere casarse con mi hijo? a Cuatro), es posa al capdavant del concurs El rival más débil, que torna després de dues dècades del seu pas per La 2.

XAVIER GRASSET Y MÁS MÚSICA A TV3.

Planta Baixa ha abaixat la persiana i el traspàs del local se l’ha quedat Xavier Grasset, el presentador durant anys del Més 3/24 a 3Cat. A partir del dijous 12 el periodista de Vila-seca rebrà els teleespectadors (de 17.45 a 19.15 hores) en el nou espai de les tardes de TV3, La selva, un magazín inspirat en un afterwork. El Més 3/24 se l’ha quedat Marina Romero. La cadena també aposta per un gran format d’entreteniment en el prime time dels divendres: Zenith. El nou talent musical buscarà el millor cantant intergeneracional de Catalunya.

‘59 SEGUNDOS’ Y COPLA, A TVE.

Broncano a part, una de les grans novetats de La Primera de TVE és la tornada del programa 59 segundos (el que millor calla als tertulians, perquè passat aquell temps es queden sense micròfon), 20 anys després de la seva estrena. Ara torna renovat i com a presentadora la periodista catalana Gemma Nierga (Cafè d’idees, a La 2 de RTVE Catalunya i RÀdio 4). Una altra novetat és l’estrena de El gran premio de la cocina, un nou concurs de cuina presentat per Lydia Bosch i Germán González (cap a les 14.15h) i s’espera, tot i que encara no s’anunciï That’s my jam, que el ritmo no pare, el programa que va presentar Arturo Valls a Movistar Plus+. També està per estrenar la sèrie Las abogadas, sobre la matança d’Atocha el 1977, i un talent que busca el millor cantant de copla.

Notícies relacionades

ENTRETENIMENT NOU I 'REVIVAL'.

Quant a les privades, a Atresmedia, a més del programa de López i Leal i La Voz, s’espera la sèrie El gran salto i la ficció Beguinas, emesa a Atresplayer, ara a Antena 3. Així mateix, Ruth Lorenzo, ja llicenciada com a presentadora de concursos musicals, es posa al capdavant a La Sexta del talent de pianistes El piano, amb Pablo López i Mika com jurat. Als canals de Mediaset, a més dels programes de Luján Argüelles, Cuatro, fidel al seu estil, ofereix entreteniment. Dos espais que havia presentat Juanra Bonet: el concurs Boom!, que aquí capitanejarà Cristian Gálvez, i el ja estrenat Lo sabe no lo sabe, ara amb Xuxo Jones. Got talent (T5, dia 7) té aquesta edició nova jurat: la polifacètica Tamara Falcó.