El viatge més fosc d’‘Els anells de poder’
La segona temporada de la sèrie d’Amazon Prime que dona un pas de rosca a l’univers de J. R. Tolkien mostra més violència, però, sobretot, s’endinsa en la psicologia dels personatges.
Diuen els responsables que la segona temporada d’El senyor dels anells. Els anells de poder, la sèrie d’Amazon Prime que ha vingut a fer un nou pas de rosca en l’univers creat per J. R. Tolkien seria, sobretot, més fosca. No fa falta que ho jurin, perquè per descobrir-ho només s’ha de prémer el play. Si la primera temporada s’obria amb una de les seqüències més repolides de la saga, la d’uns nens jugant en un bonic rierol del sempre bucòlic i assolellat món èlfic, la que es va estrenar dijous passat s’inaugura amb un conciliàbul pestilent i ombrívol d’orcs que escolten l’amo i senyor de les tenebres, Sauron. En tot just dos minuts tindrem la pantalla ben plena de destralades i de la sang negra com el petroli que brolla de les criatures més desagradables de la Terra Mitjana.
Viatge emocional
Aquesta foscor que marcarà el nou rumb de la sèrie no està només feta de brutalitat, paisatges desolats i les habituals cavernes i palaus on mai entra el sol, sinó també d’una altra que emmetzina l’ànima. Ho explica Patrick McKay, un dels dos showrunners de la sèrie, a aquest diari durant una visita promocional a Madrid. "Tot i que aquesta temporada sigui una mica més violenta físicament, però sense que se’ns en hagi anat la mà, el que més ens interessava era l’aspecte psicològic. Estem aprofundint més en cada personatge i, com que tot en la història serà una mica més fosc, això requereix que aquests siguin empesos a extrems i s’enfrontin a unes situacions que els superen també emocionalment", comenta.
Abans de seguir, recordem d’on veníem. La primera temporada havia acabat amb Galadriel (Morfydd Clark), la guerrera elfa entossudida a aturar la tornada del mal a la Terra Mitjana, descobrint la veritable identitat de Halbrand (Charlie Vickers), un humà extraviat en un naufragi que després es va voler veure com un rei, per acabar desemmascarant-se (a hores d’ara avisar de l’espòiler ja serveix de poc) com el mateix Sauron.
En paral·lel, havíem deixat un altre home, el conegut com L’estrany (Daniel Weyman) i sorgit d’un meteorit, iniciant un viatge en companyia de la pelosa (raça antecedent dels hòbbits) Nori (Markella Kavenagh) per descobrir la seva identitat, que sembla ser la d’un istar, aquesta estirp de mags bons a què pertanyerà, entre d’altres, el cèlebre Gandalf. Compte que la trama d’aquest viatge ens permetrà ara trobar-nos amb un altre d’aquests actors excepcionals que sempre permeten disfrutar, el britanicoirlandès Ciarán Hinds.
En aquesta nova tanda d’episodis tots els ulls estaran posats en Sauron, del qual alguns personatges encara no coneixen la seva veritable identitat. El gran malvat de la saga torna a presentar-se com un home desposseït de tot tret de de la seva capacitat per enganyar i manipular els altres, com ja havia fet amb Galadriel. El que va ser el seu objectiu al final de la primera temporada és ara la seva obsessió: que el mestre dels ferrers Celebrimbor, que encara no sap qui és en realitat el seu nou company, produeixi més d’aquests anells del títol que li donin el poder per dominar tota terra coneguda. Per poder fer-ho, necessitaran més mithril, aquest preciós mineral que guarden les muntanyes de Khazad-dûm, i que els nans a les ordres del rei Durin III (Peter Mullan) i el seu fill el príncep Durin IV (Owain Arthur) extreuen de les seves mines en ínfimes quantitats i amb dificultat extrema.
Per ara, i malgrat el temor del mig elf Elrond (Robert Aramayo) davant el poder maligne que podrien desencadenar si caiguessin en males mans, els tres primers anells es mantenen en mans dels elfs i d’un nou personatge, el fuster de vaixells i savi Cirdan (Ben Daniels). L’interès que tenen aquests és que el poder que porten associades les tres joies permeti que pervisqui el regne de Lindon, tocat de mort, a més d’utilitzar-les contra Sauron. Aquesta pugna entre la capacitat dels anells per fer el bé o el mal, el leitmotiv de la saga de Tolkien, queda servida en aquesta temporada, i les arts manipulatòries de Sauron seran clau per inclinar la balança.
"Tot el que Sauron té és el seu propi enginy, i l’utilitzarà per enganyar altres persones i que facin el que ell vol", apunta Patrick McKay. "El que ens agradaria és que al final d’aquesta temporada l’espectador s’adoni de l’hàbil que realment és. Sauron és un malvat únic en el cànon, un dels grans del gènere. És un seductor i un entabanador, amb un caire bastant polític, però la seva característica definitòria és que et pot veure i saber el que vols. Percep en tu l’esquerda per on colar-se. En aquesta temporada li veiem fer això diverses vegades, i com això ho prepara per fer coses bastant perverses en el futur".
La pugna de Galadriel per frenar Sauron i derrotar el mal té aliats de relleu. Un d’ells és Arondir, el guerrer elf que en la primera temporada vam veure en primera línia de batalla contra els orcs del pervers Adar. A Arondir li dona vida l’actor porto-riqueny Ismael Cruz Córdova, un tipus trempat i que fa constants bromes durant la seva visita a Madrid, però a qui li ha tocat lidiar amb un dels personatges més taciturns i circumspectes. El contrast el diverteix. "Arondir és un noi bastant existencial i reflexiu, es fa moltes preguntes, i a mi m’agrada molt el personatge perquè es desenvolupa en oposició a aquests elfs alts que són bàsicament la reialesa, polítics i diplomàtics. Ell no. Ell és un noi d’un grup qualsevol, el soldat X. Un poeta guerrer que té una curiositat immensa sobre què són els humans. Tant, que s’enamora d’una", assenyala a aquest diari. Aquesta humana és la valenta Bronwyn, i sobre el seu destí en aquesta nova temporada no avançarem res.
Si la història d’amor d’Arondir va ser una de les trames de la primera temporada, en la nova li tocarà viure una cosa semblant a un altre dels personatges, Isildur, el fill d’Elendil i jove guerrer del regne illenc de Numenor. Un nom clau en tota la saga d’El senyor dels anells, però que, en aquesta sèrie, no havia quedat clar si havia sobreviscut a la primera entrega. Maxim Baldry, l’actor que li dona vida i que vam conèixer fa uns anys a Years and Years, explica quina serà l’evolució d’un jove una mica turmentat, però a qui li espera un futur de rei i d’heroi. "Isildur ara ha d’aprendre a sobreviure, es veu obligat a madurar instantàniament. Així que el veurem créixer com a personatge, i tot això s’anirà veient en la quantitat d’acció en què es fica i en la quantitat de nous amics que fa. També que troba l’amor, una cosa profunda que canvia la manera com veu la vida".
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia