Santa Tecla 2024 aposta per la integració i la descentralització

Tarragona celebra la festa major, del 13 al 24 de setembre, amb uns 500 actes i el protagonisme de la cultura popular.

Rueda de prensa de la presentación de la imagen gráfica de Santa Tecla 2024.

Rueda de prensa de la presentación de la imagen gráfica de Santa Tecla 2024. / Ajuntament de Tarragona

2
Es llegeix en minuts
JAN MaARGAROLAS

El setembre, a Tarragona, és sinònim de festa major. Santa Tecla arriba aquest any amb gairebé 500 actes repartits del 13 al 24 de setembre i pensats per a tots els gustos, edats i diversitats. Un programa complet que viurà, en els seus últims dies, els moments més sentits i esperats de l’any pels tarragonins. Diverses novetats apareixen com a propostes amb voluntat de ser definitives amb el propòsit "que tothom pugui disfrutar la festa", en paraules de la regidora de Cultura i Festes, Sandra Ramos. Els noms propis aquest any seran el de Romà Solé, perpetuador de les festes, i la periodista Griselda Pastor, la pregonera.

Espai silenciós

La voluntat de fer arribar la festa a tothom ve aquest any en forma d’espai reservat al silenci, pensat per a les persones amb sensibilitat acústica. El carrer de Santa Anna de la Part Alta, punt neuràlgic de les festes, serà un tram silenciós, on els elements festius reduiran els sons i no s’utilitzarà pirotècnia. Una altra novetat és el concert el dia 21 a l’Anella Mediterrània, amb Mushkaa i Figa Flawas, una proposta que vol ser una alternativa a la Baixada de l’Àliga, l’acte més multitudinari de les festes, que atrau desenes de milers de persones en una sola nit. Una Baixada que, per primera vegada, serà retransmesa en directe per TV3.

Tornant al capítol musical, les veus femenines de Les que Faltaband i el grup de versions Coco protagonitzaran la nit del 22 al 23 de setembre, coneguda com L’Empalmada. Altres propostes són el concert d’Estopa, el dissabte 14 i ja amb les entrades esgotades, o l’espectacle infantil d’El Pot Petit.

Notícies relacionades

Tres diades castelleres centraran l’atenció els dies 15, 23 i 24 amb actuacions d’alt voltatge que atrauran a la ciutat grans colles com la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca, i amb les quatre colles de Tarragona com a protagonistes de les festes patronals.

El dia 24 serà el torn dels pilars caminant la singular tradició de portar un pilar de quatre des de les escales de la catedral fins al balcó de l’ajuntament. Ja per tancar les festes, el calendari més tradicional marcarà el Seguici del dia 22 i la processó del Dia de Santa Tecla, el 23 de setembre. La festa major gran de la ciutat tancarà el dia 24 a la tarda amb el Correfoc a la rambla Nova i els habituals focs artificials.

Temes:

La Rambla Estopa