José Sacristán protagonitza ‘La colección’ al Romea

L’obra, escrita i dirigida per Juan Mayorga, gira al voltant d’un matrimoni sense fills. Es podrà veure a Barcelona fins al dia 29.

José Sacristán y Ana Marzoa en una escena de La Colección

José Sacristán y Ana Marzoa en una escena de La Colección / Cedida / Grup Focus

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor José Sacristán ha obert la temporada del teatre Romea amb La colección, dirigida per Juan Mayorga i que protagonitza al costat d’Ana Marzoa, Zaira Montes i Ignacio Jiménez. "Som dipositaris de tot el que s’ha creat i transmetem o deleguem aquest dipòsit als que venen al darrere. Al mateix temps que col·leccionem, som col·leccionats per les nostres experiències, somnis i decepcions", va assegurar el veterà actor en roda de premsa. La colección versa sobre un matrimoni sense fills, l’Héctor (Sacristán) i la Berna (Marzoa), que han reunit al llarg de la vida una col·lecció per la qual ho han sacrificat tot i que volen que els sobrevisqui. Per això busquen una persona que es pugui fer càrrec d’aquest llegat, un hereu. I convoquen la col·leccionista Susana (Montes) i el Carlos (Jiménez). Sacristán està content d’obrir temporada al Romea i a més complirà anys a Barcelona –en farà 87 el 27 de setembre–. Ja ho va fer anteriorment amb obres de Delibes. "És un privilegi poder triar els papers i seguir al teatre. Ja són gairebé 70 anys: la meva vida i la meva feina van de bracet", va explicar.

Notícies relacionades

Per a Juan Mayorga, l’obra tracta sobre els objectes i els records i sobre si aquests objectes i records tindran hereu. La idea li va sorgir després de llegir una entrevista a un matrimoni de col·leccionistes sense fills. En La colección acaben descobrint que no "la van començar per ells mateixos, sinó per entregar-la". A més és una obra sobre un matrimoni en què hi ha un tercer, la col·lecció, que "els vincula i separa" i a partir de la qual han pres les decisions més importants de la seva vida. L’actriu Ana Marzoa va remarcar que se sent molt pròxima al text de Mayorga, que li va arribar en el "pitjor" moment de la seva vida i que incideix en el fet que la cadena continuï. Montes va reconèixer que tant ella com Jiménez són a l’escenari recollint l’experiència de Sacristán i Marzoa. A més, Jiménez va afegir que està "col·leccionant moments" des que es va posar en marxa l’obra al Teatro de la Abadía de Madrid.

Durant la presentació de La colección, Josep Maria Pou, director artístic del teatre Romea, va assegurar que la nova temporada "arriba al cim" amb aquesta representació, de manera que no serà gens fàcil mantenir el nivell al llarg dels mesos.