Experiència única

'El Palau Güell secret', un recorregut nocturn per aquesta sorprenent obra de Gaudí

Cada segon dissabte de mes aquesta visita guiada permet l'accés a àrees normalment tancades al públic, oferint una visió única de la genialitat arquitectònica de Gaudí i el fascinant passat de l'edifici.

El terrat del Palau Güell amb les seves xemeneies multicolor

El terrat del Palau Güell amb les seves xemeneies multicolor / Ramon Manent - Diputació de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

Al cor del Raval s'amaga una joia arquitectònica poc coneguda per barcelonins i turistes: el Palau Güell, la primera gran obra d'Antoni Gaudí. Aquesta residència, encarregada el 1886 per l'industrial i mecenes Eusebi Güell, obre les seves portes en una exclusiva visita guiada nocturna que revela aspectes ocults de la seva rica història i disseny innovador.

Cada segon dissabte de mes, el Palau Güell proposa l'experiència 'El Palau Güell secret'. Aquesta visita permet l'accés a àrees normalment tancades al públic, oferint una visió única de la genialitat arquitectònica de Gaudí i del fascinant passat de l'edifici.

'El Palau Güell secret' mostra estances habitualment no accessibles al públic /

Diputació de Barcelona

Eusebi Güell va encarregar a Antoni Gaudí la construcció d'aquesta residència per a la seva esposa, Isabel López, filla del marquès de Comillas, i els seus deu fills. L'edifici inclou detalls que reflecteixen la visió avançada de Gaudí, com els sofisticats mecanismes de l'ascensor i el sistema elèctric a la cavallerissa.

El saló central, epicentre de la vida social i cultural de la família Güell, és un dels punts més destacats de la visita. Aquest espai va ser concebut com un lloc multifuncional, on s’hi celebraven concerts, vetllades culturals i literàries, oficis religiosos i recepcions socials. És en aquesta sala on es troba el record d'un dels grans protagonistes de l'habitatge: la consola original de l'orgue que presidia el saló.

Imatge original dels tubs de l’orgue del Palau Güell /

Ramon Manent - Diputació de Barcelona

El recorregut també inclou el despatx d'Eusebi Güell, amb una impressionant xemeneia, i la sala on abans hi havia l'antiga biblioteca, que albergava més de 5.000 volums. A més, la visita explora el pati de Llevant, amb la casa de nines on jugaven les filles de Güell, i l'icònic terrat de xemeneies multicolors.

La cambra dels grafits

Notícies relacionades

El Palau Güell amaga en les seves entranyes un dels testimonis més singulars de la història de Barcelona. El que en el seu dia va ser el magatzem del cotxer de la família, durant la Guerra Civil es va convertir en el calabós de la comissaria del popular 'Barri Xino'. Aquest espai, habitualment tancat al públic per la fragilitat del seu patrimoni i les seves dimensions reduïdes, conserva encara 185 grafits i gravats de presos que documenten la repressió i els temps convulsos de la guerra i la postguerra.

Els grafits de la cambra del cotxer testimonien la repressió de temps convulsos /

Diputació de Barcelona

Més informació i entrades aquí.