TELEVISIÓ

Broncano: "Tinc molts diners, però no guanyo 14 milions a l’any"

No faltaran Lala Chus, Antonio Resines o Ernesto Sevilla com a col·laboradors

El còmic presenta ‘La revuelta’ en el Festival de Vitòria, revela les claus del format que dilluns arrenca a RTVE i respon a algunes de les polèmiques sobre la producció, com el seu cost.

Broncano: "Tinc molts diners, però no guanyo 14 milions a l’any"
2
Es llegeix en minuts
Pedro del Corral

Queden cinc dies perquè David Broncano estreni La revuelta a TVE, una data que posarà punt i a part a tants mesos de rumors. El cost ha sigut una de les principals polèmiques a què s’ha enfrontat el presentador, però no l’única. ¿Un programa així ha d’ocupar un espai a la cadena pública? ¿Amb quin objectiu? Ahir, el presentador en va respondre algunes. La primera, al front: "Jo ja era ric abans. He fet molts formats i guanyava bé. El pressupost no és només per a mi. Tinc molts diners, però no guanyo 14 milions a l’any".

El seu fitxatge va respondre a l’interès que José Pablo López, director de Continguts Generals fins al 26 de març passat, tenia per fer de TVE una cadena competitiva: traslladar l’èxit de La resistencia entre els joves i a les xarxes socials és el seu principal al·licient. "Em va de puta mare, com no ha de ser fàcil estar en la meva posició. Soc jove i dinàmic. Treballo en un lloc on m’ho passo bé, hi vaig caminant des de casa meva. No tinc problemes financers, soc un privilegiat", va assegurar durant la presentació de La revuelta en el Festival de Vitòria.

Dues temporades prorrogables

En total, seran dues temporades per 28 milions d’euros. Prorrogables, això sí, segons l’impacte que tingui. Una variable que tenen present: "És una franja freqüentada, amb gent potent. No he intercanviat cap missatge amb Pablo Motos, però potser n’hi envio un. Guanyaran ells, és clar. ¿Quina audiència han fet en aquests dies? ¿Un 35%? Tinc por que El hormiguero faci un 75% i nosaltres un 1%. Tot i això, sempre m’ha preocupat més que el programa no moli. Fins ara el mesurament ha sigut més lax perquè estàvem en una plataforma, però s’han de tenir les dades presents".

Notícies relacionades

Quant als col·laboradors, no faltaran Lala Chus, Antonio Resines, Ernesto Sevilla, Pantomima Full, Sergio Bezos... Tampoc hi haurà massa canvis en l’escenografia. "El teatre és el mateix. I el decorat no ha canviat, no l’hem modificat massa. Sembla un ministeri on han entrat uns grafiters... Una institució vandalitzada", va fer broma. És a dir, amb prou feines es notaran diferències. Ni tan sols en el contingut: "El programa funciona increïble. Cada vegada ens agrada més fer-lo. La nostra idea és que s’hi assembli el màxim possible perquè està de puta mare".

La idea de posicionar La revuelta com el contrapunt ideològic d’El hormiguero no ha fet més que avivar la controvèrsia. ¿Broncano serà un catalitzador de l’ideari de Pedro Sánchez? De moment, el presentador no té previst entrevistar-lo. "Crec que no ho faré. M’agradaria que vingués Mariano Rajoy. Com a president no hi entraré, però com a registrador... És graciós sense voler-ho". Al respecte, Agustín Alonso, delegat de Continguts de RTVE, va precisar els punts a favor del tema. El més important: les seves possibilitats.