Brussel·les vol regular la venda abusiva d’entrades

Ticketmaster podria haver infringit les lleis del Regne Unit i d’Europa a l’inflar el preu d’algunes entrades per veure Oasis.

Brussel·les vol regular la venda abusiva d’entrades
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea examinarà els "preus dinàmics" de Ticketmaster després de la polèmica venda d’entrades d’Oasis. Així ho va avançar el diari britànic The Guardian després que el Govern del Regne Unit hagi anunciat aquesta setmana que prendrà mesures per evitar el fiasco que es va produir el cap de setmana passat, quan es van vendre 1,4 milions d’entrades per a l’esperada gira del grup de Manchester a preus molt més elevats que els que s’havien anunciat.

L’altíssima demanda per als concerts va accionar el mecanisme dels preus dinàmics que sol utilitzar Ticketmaster i va provocar una onada d’enuig, frustració i caos entre centenars de milers de fans. Segons The Guardian, el modus operandi de Ticketmaster, que augmenta el preu de les entrades en funció de la demanda (igual que passa amb els bitllets d’avió o els hotels) està sent examinat per la Comissió Europea. En paral·lel, l’organisme de control de la competència del Regne Unit va anunciar aquesta setmana una "revisió urgent" del fiasco dels concerts d’Oasis. Els preus dels hotels de les cinc ciutats anunciades per a la gira també van experimentar una forta pujada, amb tarifes fins a 10 vegades superiors a l’habitual.

Lara Wolters, eurodiputada holandesa, va explicar a The Guardian que volia implementar noves lleis de cara a protegir els consumidors europeus contra aquesta inflació de preus. "Els únics que guanyen en aquesta situació són les grans plataformes de venda d’entrades, a expenses dels fanàtics que es veuen exclosos dels concerts. Les empreses saben molt més sobre els seus clients que no pas al revés".

"Aquest sistema no busca maximitzar l’alegria omplint l’estadi amb els màxims fans d’un artista, sinó maximitzar els guanys de la música com qualsevol altre producte", va afirmar Wolters. "Com a aficionada a la música, això em sembla de mala fe i vull posar-hi fi, així que em complau veure que el Govern del Regne Unit està investigant aquesta situació i espero que la nova Comissió Europea faci el mateix perquè puguem imposar noves regles contra la venda injusta d’entrades".

Preu més que duplicat

Notícies relacionades

I és que Tickemaster, la gran empresa de venda d’entrades nord-americana, podria haver infringit les lleis del Regne Unit i d’Europa a l’inflar el preu d’algunes entrades d’Oasis que van passar de 135 a 350 lliures (d’uns 160 a gairebé 415 euros).

La ministra britànica de Cultura, Lisa Nandy, va afirmar que és "depriment veure com s’inflen els preus, condició que priva els fans corrents de qualsevol possibilitat de veure el seu grup preferit a l’escenari". Nandy va afegir que vol treballar per establir un sistema "més just". Ticketmaster UK es va defensar afirmant que l’"organitzador" de la gira, els promotors i els artistes havien optat per fixar el preu de les localitats "en funció del seu valor de mercat".