Les reaccions

Espanya s’aboca en felicitacions al director

Pedro Almodóvar con el León de oro por La habitaciónde al lado

Pedro Almodóvar con el León de oro por La habitaciónde al lado / Yara Nardi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les felicitacions a Almodóvar es van multiplicar ahir a la nit per les xarxes quan es va conèixer el Lleó d’Or. "Gran entre els grans", li va aplaudir el president del Govern, Pedro Sánchez des del seu compte a la xarxa X. "Quin gran orgull per al cine espanyol –va afegir el president–. Enhorabona, estimat Pedro".

Agustín Almodovar, el germà del director, i productor, aplaudia des de la platea i el felicitava amb una foto in situ: "Ha costat 44 anys", es va limitar a afegir com a únic peu de foto. També el va felicitar per la xarxa X la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, que va remarcar: "El Pedro torna a fer història amb un merescut Lleó d’Or". "Gràcies per mostrar arreu del món la bellesa i sensibilitat del nostre cine", va afegir.

Notícies relacionades

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, que ja es va desfer en elogis cap al director en la preestrena de la pel·lícula a la ciutat dels canals assegurant que el cine espanyol "sí que és veritable marca Espanya", va considerar que és "merescudíssim" el guardó i el va felicitar "per aquest relat tan valent i per un nou èxit internacional per a la cultura espanyola".

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, es va afegir a la llarga llista de felicitacions. "Fa dècades que les seves pel·lícules ens emocionen. Els seus èxits ho són per a tot el món de la cultura", va dir. Per la seva banda, Miquel Iceta, exministre de Política Territorial i Funció Pública d’Espanya, també va utilitzar les seves xarxes socials per compartir l’èxit del director de cine, igual que van fer un gran nombre d’actors.