La polifacètica fillastra de Kamala

Ara que tots els ulls estan posats en la vicepresidenta dels EUA i candidata a la Casa Blanca, la seva artística fillastra de 25 anys, Ella Emhoff, torna a atraure l’atenció mundial. La jove triomfa com a artista, model i musa de la generació Z.

La polifacètica fillastra de Kamala
2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Vam conèixer Ella Emhoff en el nomenament de Joe Biden com a president: la fillastra de Kamala Harris va enlluernar el Capitoli amb un model de Miu Miu, que va provocar que s’incrementessin un 455% les recerques a internet de la companyia italiana. La jove estudiant de l’escola Parsons School of Design de Nova York va sortir d’allà amb un contracte sota el braç firmat per IMG Models, l’agència de models internacional més prestigiosa.

Des d’aleshores, a més, ha donat via lliure a la seva vena artística fent ganxet, habilitat ressuscitada per mil·lennistes i centennials que ella també va perfeccionar durant la pandèmia i que ara llueix en els seus propis looks. Fa servir un estil gens convencional, entre preppy i kitsch, que va enamorar Ivan Bart, president d’IMG Models, quan la va veure: "Està comunicant moda. Traspua atreviment i alegria", va dir l’empresari en diverses entrevistes.

Ara que la seva madrastra Harris es pot convertir en la primera dona en presidir el país, als seus 25 anys també es podria convertir en la millor ambaixadora de la moda dels EUA d’última generació. Una autèntica influencer.

Ha modelat per a marques com Balenciaga, posat per a revistes com Vanity Fair i desfilat per a firmes com Miu Miu i Proenza, entre d’altres. Filla del primer matrimoni de Douglas Emhoff –un destacat advocat jueu que va deixar la seva feina quan Harris va accedir a la vicepresidència per evitar incompatibilitats– amb Kerstin Emhoff (nascuda Mackin), una productora de pel·lícules i guanyadora de diversos premis Grammy i Emmy, des de l’agost del 2014 és fillastra de Harris, que tant ella com el seu germà Cole anomenen de manera carinyosa Momala.

Ella Emhoff –es diu així per la cantant de jazz Ella Fitzgerald–, ha viscut la política des del bressol. Tota la seva família és del Partit Demòcrata, en l’última Convenció del qual va dir amb orgull: "La Kamala mai ha deixat d’escoltar-me i no deixarà d’escoltar-nos a tots".

Notícies relacionades

En el seu perfil d’Instagram (470.000 seguidors), mostra les creacions que fa, totes d’aire naïf i artesanal. Segons explica, va crear Soft Hands, el nom de la seva empresa, el 2021 amb l’afany d’"explorar noves oportunitats en la moda i el disseny". A Brooklyn, on viu, col·labora amb diverses marques i dissenya instal·lacions creatives, a més de ser la responsable d’una comunitat en què ensenya a teixir.

Ella també suscita interès en la premsa perquè és original en tots els seus looks, té una bona col·lecció de tatuatges i no segueix cap tendència a l’hora de pentinar la seva melena arrissada. La seva roba és a anys llum de la que van utilitzar les filles que van ocupar la Casa Blanca i també és característic del seu estil no utilitzar maquillatge ni rasurar-se les axil·les, així com les seves ulleres de muntura rodona d’aire vintage. Tot i que és filla de jueus, assegura que no practica aquesta religió i ha recaptat fons per a nens palestins.