Premis

Estopa reivindica el seu orgull de barri al rebre el premi Altaveu de Sant Boi

Els germans Muñoz recullen el guardó especial del jurat en una gala que va premiar també Rita Payés, La Ludwig Band, Crisix i Lia Kali, entre d’altres.

Estopa, con el premio Altaveu a toda su trayectoria

Estopa, con el premio Altaveu a toda su trayectoria / ALTAVEU

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Una distinció amb denominació del Baix Llobregat sempre comportarà un plus emotiu per a Estopa, i la de l’Altaveu no és de les que pugen còmodament al cavall guanyador: el festival de Sant Boi de Llobregat va premiar els Muñoz en les albors de la seva carrera, el 2001. Ahir els va entregar el premi més alt, l’especial del jurat a la trajectòria, perquè ja són uns clàssics.

¿Les raons? "Per haver popularitzat la rumba catalana i haver omplert l’Estadi Olímpic amb les seves cançons icòniques que parlen de la quotidianitat amb carisma, humor i realisme" i per "la seva capacitat de connectar amb diverses generacions", diu el text redactat pel jurat. Un guardó que ells valoren emfàticament. "Perquè al Baix Llobregat em sento com a casa. Portem amb nosaltres l’orgull de barri. ¡Morirem sent de barri!", perjurava David Muñoz a aquest diari abans de la gala.

Notícies relacionades

Ja a Can Massallera, al rebre el premi de les mans de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, els germans van remarcar l’"especial il·lusió" que els generava el premi. "És molt especial perquè el rebem al Baix Llobregat, el nostre país, i això té un efecte doble, perquè mires als ulls de la gent i veus la teva infància i la teva vida", va explicar el David.

Poques vegades, potser mai, s’havia omplert tant la grada de Can Massallera en uns premis Altaveu. Però hi va haver altres protagonistes: el jurat va distingir la cantant de música urbana Lia Kali, el grup de metal Crisix, la cantautora Mar Pujol, el segell Casba Music, la banda de rock La Ludwig Band i la cantant trombonista Rita Payés. L’acte, amb presència de la consellera de Cultura, Sònia Hernàndez, i presentat per Núria Dias, va incloure un record per a la periodista cultural Anna Pérez Pagès, que va morir el març passat als 49 anys.

Temes:

Sant Boi Estopa