Madrid Fashion Week

L’acolorida Ágatha Ruiz de la Prada obre la passarel·la de Madrid

Malena Costa  i Lorena Durán van desfilar amb les peces de Simorra

Madrid va inaugurar ahir la MBFWM, que presenta les propostes dels creadors per a la primavera vinent. La jornada també va incloure altres plats forts, com Simorra i Acromatix.

L’acolorida Ágatha Ruiz de la Prada obre la passarel·la de Madrid
2
Es llegeix en minuts
MayKa Sánchez Pastor

Dijous, 11 del matí. Sorprèn a aquestes hores primerenques d’un dia de cada dia veure un exèrcit de persones engalanat amb estilismes plens de plomes, lluentons, cotilles i barrets de vaquer de peluix, que semblen perseguir la foto viral, a les portes del pavelló 14 d’Ifema. ¿El motiu? La seu habitual de la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid acull la seva edició número 80, fins al 16 de setembre, presentant les propostes de primavera-estiu 2025 de més d’una vintena de dissenyadors (Isabel Sanchís, Hannibal Laguna, Custo Barcelona, Michael Costello...). L’expectació fora del sector de la moda per assistir a les desfilades (i veure els vips que recorren el recinte, com, en aquesta jornada, les nostres tops Verónica Blume i Nieves Álvarez, habitual en aquesta cita com a conductora del programa temàtic Flashmoda, la cantant Marta Sánchez o la influencer Grace Villareal) és enorme. Tant que, des de fa diverses temporades, l’organització ha posat a la venda entrades amb diverses experiències (i tarifes) perquè el públic general pugui submergir-se en l’ambient que respira l’anomenat Cibelespacio, avantsala de la passarel·la. La capital ja s’ha vestit amb les seves millors gales.

Fora del recinte firal, Madrid en va acollir alguns xous els dies previs, i altres activitats relacionades amb la moda, com la inauguració de Pedro del Hierro. Del mestre a la marca, una exposició commemorativa al Museu Lázaro Galdiano amb motiu del seu 50è aniversari (es podrà visitar fins a principis de novembre). Però, tornant al cor físic dels xous, l’Ifema, els inaugurava amb un plat fort, la sempre mediàtica Ágatha Ruiz de la Prada. Flors, llunes i molt de color en una aposta molt surrealista i dels vuitanta, en què van destacar accessoris originals, com ventalls i carretons d’anar a comprar.

Notícies relacionades

Al pol oposat quant a minimalisme i colorit, en tons blancs i negres (amb alguna espurna platejada, com la del minivestit que portava la model Marina Pérez), la col·lecció Modern Poetry d’Acromatix. "Ens agrada col·laborar amb marques i artesans locals, que aporten mestria i tradició al nostre projecte", expliquen els dissenyadors d’aquesta insígnia de la sastreria rabiosament actual, Xavi Garcia i Franx de Cristal.

En el panorama de la nostra indústria destaca una marca veterana que ha sabut evolucionar respectant el seu llegat. Parlem de Simorra, que desfilava amb The Space Between. Inspirarada en el concepte japonès del Ma, que celebra la pausa, va tornar a posar el focus en la bellesa. Com sol passar a la casa, l’ànima de les peces van ser els teixits d’excelsa qualitat: la gasa adornada amb cintes, el guipur geomètric, l’organdí prisat, el denim treballat i els brodats 3D. En el càsting, Malena Costa i Lorena Durán van lluir les peces arquitectòniques i sensuals ideades per la directora de disseny de la firma, Victoria Mitjans.