Música

Taylor Swift guanya set premis MTV i torna a recolzar Harris

La diva recorda  el seu nòvio, Travis Kelce, que afirma li dona «felicitat, diversió i màgia» 

L’estrella va aconseguir alguns dels guardons més rellevants, com el de millor vídeo musical de l’any per ‘Fortnight’, artista de l’any i millor artista pop.

Taylor Swift guanya set premis MTV i  torna a recolzar Harris
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estrella del pop Taylor Swift va regnar dimecres passat en els premis MTV Music Video Awards (VMA) amb set premis, incloent-hi el videoclip de l’any per Fortnight al costat de Post Malone, i va agrair al seu nòvio, Travis Kelce, per donar-li "felicitat, diversió i màgia". Swift va fer història a l’aconseguir el guardó al millor videoclip, el més destacat, per cinquena vegada. També va repetir com a artista de l’any i millor artista pop i va sumar els títols de millor col·laboració, cançó de l’estiu, direcció i edició. En total va guanyar set de 12 candidatures a què optava.

El vídeo de Fortnight està dirigit per la mateixa Swift, que apareix amb el seu rostre cobert de tatuatges, a l’estil de Post Malone, i a més d’aquest hi actuen els actors Ethan Hawke i Josh Charles. A ells i a l’equip tècnic l’artista els va dedicar el gran premi al final d’una gala que va durar tres hores.

"Sempre recordaré que, quan acabava una presa i deia ‘¡talleu!’, sentia algú animant al fons de l’estudi on gravàvem, i aquesta persona era el meu nòvio, Travis (Kelce). Tot el que toca aquest home es converteix en felicitat, diversió i màgia, així que vull donar-li les gràcies per afegir això a la nostra filmació, perquè sempre ho recordaré", va dir, entre els aplaudiments del públic. Es donava la circumstància que el jugador de futbol americà no era allà. El jugador dels Kansas City Chiefs tenia els seus propis compromisos laborals, que li van impedir assistir-hi.

Hi havia molta expectació també per si l’artista, que ha protagonitzat una gira de rècord, es pronunciava sobre política després de donar el seu suport a la candidata presidencial demòcrata Kalama Harris. L’artista ho va fer de forma subtil, a l’assenyalar que el premi procedia del vot dels fans: "Si tenen més de 18 anys, cal registrar-se per votar per una altra cosa que és molt important: la nostra elecció presidencial", els va dir. Una petició que arribava poc després que la cantant, després del debat entre Kamal Harris i Donald Trump, mostrés el seu suport a la candidata demòcrata i aconsellés a tots els seus fans que revisessin la seva documentació oficial a través de les seves xarxes. "Recordeu que per votar heu d’estar registrats", va escriure a Instagram, amb una advertència sobretot per a aquells dels seus joves i lleials fans que voten per primera vegada, a més de facilitar enllaços per al registre i una guia explicativa de com votar.

La cantant i compositora de 34 anys, que va començar en la música country i es va passar al pop, acumula en la seva carrera 30 premis MTV VMA, el mateix número que la diva del pop Beyoncé, que, paradoxalment, ha provat amb el country al seu últim disc.

Princesa gòtica

Notícies relacionades

En un altre moment en què va pujar a l’escenari, quan es va endur el primer premi de la nit a la millor col·laboració, va voler recordar també les víctimes dels atemptats de l’11-S i els seus éssers estimats. "Això és el més important d’avui, i tot el que passi aquesta nit està per darrere d’això", va dir. Swift va arribar a la catifa vermella dels MTV com una princesa gòtica, amb un vestit de tartan groc i gris compost per una cotilla i una faldilla oberta per davant que descobria uns shorts negres amb botes altes a joc; com a complement va utilitzar mitenes amb tires.

A la gala també van brillar altres noms com Sabrina Carpenter, premi a millor cançó pel seu Espresso; Sza (millor R&B per Snooze), Eminem (millors efectes especials per Houdini), Lenny Kravitz (millor rock per Human), Millor grup per als sud-coreans Seventeen. Tyla en la categoria d’Afrobeats per Water i la brasilera Anitta, que aconseguia el premi a millor llatí pel seu èxit Mil veces.