Les nou sèries favorites per guanyar els Emmy

‘Shōgun’ s’espera que arrasi en categories dramàtiques i ‘The Bear’ en comèdia, però, segons les cerimònies anteriors, qualsevol cosa és possible

Les nou sèries favorites per guanyar els Emmy
3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Una altra gala dels Emmy el 2024? ¿No en vam celebrar una fa uns mesos? Així és, però era la cerimònia del 2023, endarrerida per les vagues. A Espanya podrà veure’s a Movistar Plus+ la matinada de diumenge a dilluns, a partir de les 2.00 h. Les victòries de Shōgun, The Bear i Mi reno de peluche semblen cantades, però en aquests premis ningú en sap res. Elucubrem sobre les nou sèries favorites.

SHōGUN.

Sense haver arribat la cerimònia principal Shōgun ha fet història. Diumenge va emergir dels Emmy anomenats creatius amb catorze dels quaranta-nou guardons, convertint-se en la temporada de televisió amb més Emmy de la història. El rècord de Shōgun acabarà sent més sonor: Anna Sawai (la intèrpret Toda Mariko) i Hiroyuki Sanada (Lord Yoshii Toranaga) parteixen com a favorits en les categories de protagonistes dramàtics.

THE BEAR.

Els responsables de The Bear, el creador, guionista i director Christopher Storer al capdavant, poden vanagloriar-se també d’un rècord: la segona temporada de la sèrie va obtenir vint-i-tres nominacions, més que cap altra temporada de comèdia. Va arrasar als Emmy creatius amb set guardons, incloent-hi els de millor actriu i actor convidats, que es van emportar Jamie Lee Curtis i Jon Bernthal per l’episodi Peces. Travesses assenyalen que, de nou, Jeremy Allen White serà millor actor protagonista de comèdia, i tampoc seria estranya una segona victòria per a Ebon Moss-Bachrach (el cosí Richie) en l’apartat d’actor secundari.

SOLO ASESINATOS EN EL EDIFICIO.

Com la citada The Bear i Feud: Capote vs. The Swans la tercera temporada de Solo asesinatos ha rebut nominacions en les categories interpretatives a què aspirava. El més factible és un quart Emmy per a la secundària Meryl Streep, tot i que competeixi amb Carol Burnett a Palm Royale. La comèdia de misteri ja ha sigut notícia als Emmy creatius: el tàndem format per Benj Pasek i Justin Paul ja és EGOT (és a dir, guanyador d’Emmy, Grammy, Oscar i Tony), després de triomfar amb la cançó ¿Which of the Pickwick Triplets did it?

TRUE DETECTIVE: NOCHE POLAR.

Si el fenomen Mi reno de peluche mai s’hagués produït, True detective hauria acabat amb l’Emmy a millor sèrie limitada. El que resulta fàcil d’imaginar és el premi a actriu protagonista per a Jodie Foster, en part perquè les estrelles de cine solen triomfar en aquesta categoria i en part perquè és imponent com a la cap de policia Liz Danvers. No estaria malament també l’Emmy a secundària per a l’exboxejadora Kali Reis, per la seva tasca com a policia estatal sense temps per a bestieses.

THE CROWN.

La seva última temporada pot haver sigut injustament sacsejada per la crítica, però ha sigut reconeguda amb divuit nominacions. En les categories interpretatives tenen possibilitats Elizabeth Debicki (Diana de Gal·les) o Jonathan Pryce (Felip d’Edimburg), però sobretot, Imelda Staunton (Isabel II), perquè no hi ha reina de The Crown que s’hagi quedat sense Emmy.

HACKS.

Tot i que la victòria de The Bear com a millor comèdia sembla gairebé segura, és lògic preguntar-se si la irregular tercera temporada haurà empastifat el record de la segona. Això beneficiaria a Hacks, que amb la seva tercera temporada ha aconseguit les seves millors ressenyes. Les actrius tenen totes les de guanyar: Jean Smart porta dos Emmy pel seu paper de còmica i la secundària Hannah Einbinder no ha de competir amb Ayo Edebiri de The Bear, nominada com a protagonista.

THE MORNING SHOW.

Ha aconseguit setze nominacions, en contrast amb les tres de l’anterior temporada. Amb ella, Apple TV+ ha aconseguit colar-se en la categoria de millor sèrie dramàtica. La majoria de reconeixements pertanyen a categories d’interpretació. Billy Crudup, que en va guanyar millor secundari el 2020, sembla el més probable a recollir estatueta.

MR& MRS SMITH..

En els últims Emmy creatius, Michaela Coel (Podría destruirte) es va emportar l’Emmy a millor actriu convidada, categoria en què competia amb dues companyes de sèrie: Parker Posey i Sarah Paulson. Hiro Murai mereix l’Emmy a millor direcció per l’episodi Primera cita, l’hàbil introducció del Sr. i la Sra. Smith.

Notícies relacionades

MI RENO DE PELUCHE.

És fàcil esperar l’Emmy a millor sèrie limitada per a aquest fenomen. El seu creador i protagonista, Richard Gadd, té possibilitats com a guionista. Jessica Gunning (l’assetjadora Martha) parteix com a favorita en la categoria d’actriu secundària, en què la seva companya Nava Mau (Teri) podria convertir-se en la primera persona transgènere en rebre un Emmy d’interpretació de sèrie limitada.