TVE estrena el primer concurs culinari en temps real

‘El gran premio de la cocina’, que presenten Lydia Bosch i Germán González, mostrarà com elaborar plats en un màxim de 35 minuts

TVE estrena el primer concurs culinari en temps real
1
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cuinar moltes vegades és qüestió de disposar de temps, i els talents televisius solen valorar-ne la complexitat, que requereix dedicar-n’hi molt. I això que estan editats i només es mostra una petita part del procés d’elaboració. El gran premio de la cocina, el nou concurs diari de La 1 de TVE, que s’estrena avui (14.10 hores) és el primer que mostra en temps real (és gravat, però d’una tirada) com aconsegueixen els concursants entregar dos plats en el temps estipulat. L’espai està presentat per Lydia Bosch i Germán González, i té els xefs Javi Estévez i Marta Verona com a jurats.

Notícies relacionades

La mecànica del concurs consisteix en el fet que els 16 aspirants a emportar-se el premi hauran de presentar el primer dels plats als 20 minuts, i el segon, als 35, fet que augmentarà l’emoció i permetrà als cuiners mostrar que poden treballar amb rapidesa sota pressió (una cosa a què ens té acostumats el talent estrella de TVE, Masterchef), a més de la seva versatilitat. L’equip (en són dos, el Vermell i el Verd) que rebi una menor puntuació perdrà un dels seus vuit membres inicials. I acabarà convertint-se en un enfrontament individual entre els companys per aconseguir el substanciós premi que promet el nom del programa: 50.000 euros.

A més d’animar els teleespectadors a deixar de banda el menjar preparat per elaborar els seus propis menús, demostrant que la falta de temps no pot ser l’excusa, s’abordarà la gran diversitat i riquesa culinària tant d’Espanya com d’altres països. Així mateix, es posarà en valor el producte de proximitat i sostenible, i la cuina senzilla i saludable.

Temes:

TVE