Equipament
El Molino reobre el 27 d’octubre amb música i restauració
Els espectacles seran d’uns 75 minuts i els preus oscil·laran entre 15 i 50 euros
La històrica sala del Paral·lel renaixerà de la mà de Barcelona Events Musicals, empresa organitzadora del Cruïlla, amb una proposta de petit format.
L’històric El Molino, icona del Paral·lel barceloní, reobrirà les portes el pròxim 27 d’octubre amb una festa inaugural. La nova etapa de la sala de propietat municipal –adquirida el 2021 per l’Ajuntament a canvi de 6,2 milions d’euros– estarà comandada per l’empresa Barcelona Events Musicals, organitzadora del Festival Cruïlla, i marcada per una programació protagonitzada per músiques "de soca-rel" (rumba catalana, flamenc, cançó d’autor...) amb, sobretot, presència de jazz. També incorporarà propostes de comèdia, una altra de les branques que dominen els nous gestors.
"Ha de ser la punta de llança de l’eix cultural que ha de continuar sent el Paral·lel", les va definir en l’acte de presentació l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que va treure pit del "triangle públic" que conformen les sales Paral·lel 62, El Molino i el teatre Arnau, a totes elles propietat del consistori. De l’oblidat Arnau –"fa 20 anys que no s’obre"–, va anunciar que durant el primer trimestre del 2025 començaran una obres de rehabilitació que preveu que s’allarguin entre dos i tres anys. La idea, va avançar Collboni, és que estigui a "ple rendiment" durant la temporada 26-27.
Així, el nou El Molino, amb Víctor Partido com a director –"un músic al capdavant del projecte", va destacar Jordi Herreruela, cap de Barcelona Events Musicals–, serà, per exigències arquitectòniques, una sala de petit format amb capacitat per a 250 persones. "Alta cultura d’una manera pròxima", va definir Partido. Entre la cinquantena de concerts avançats ahir –espectacles d’uns 75 minuts, a preus que aniran dels 15 als 50 euros–, destaquen noms com Donald Harrison, Eliane Elias, Eliades Ochoa, Fatomauta Diawara, Thom Skinner o Maestro Espada. La programació regular començarà l’1 de novembre.
Tres sessions
Tot això en un espai amb sofàs, butaques i taules, que vol emular locals històrics com els novaiorquesos Cotton Club o Blue Note i on, "tot i que soni a sacrilegi", va remarcar Herreruela, es podrà beure i sopar durant l’actuació. "Haurem d’educar públic i músics que això pot passar alhora", va sentenciar el director de l’empresa guanyadora del concurs públic per gestionar durant els pròxims quatre anys El Molino. El menjar i les copes les servirà el restaurant-cocteleria JOK. Segons Partido, El Molino, tancat totalment des del 2019 després d’un breu renaixement, ha de ser "el gran club de les músiques minoritàries de Barcelona, un espai de prestigi en què la música i els espectacles convisquin amb la millor gastronomia i un excel·lent servei".
El Molino obrirà de dimecres a diumenge amb tres sessions al dia: la primera serà de les 20 a les 21.30 hores; la segona, de les 22 fins a les 23.45 hores; i l’última, que començarà a mitjanit, protagonitzada per un DJ. "No busquem la rendibilitat", va assegurar Herreruela, "ho fem per il·lusió i per compromís amb la ciutat i amb el Paral·lel". "El Molino ha sigut un punt de trobada cultural i social, un lloc en què es trobaven els mariners que arribaven al port, amb els obrers i la burgesia catalana. Era un espai lliure de prejudicis, transgressor, divers, plural, obert al món, però icònic de Barcelona", va recalcar el director de Barcelona Events Musicals.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim