FESTIVAL

La Setmana del Llibre en Català ocuparà el passeig de Lluís Companys

La Setmana del Llibre en Català ocuparà el passeig de Lluís Companys

Ariadna Comas / ACN

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Setmana del Llibre en Català ha optat per veure com "un repte i una oportunitat" el fet que la seva 42a edició hagués de canviar de dates i ubicació amb motiu de la Copa Amèrica de vela. Obrirà portes divendres vinent, 20, fins al 29 de setembre al cèntric passeig de Lluís Companys, sota el paraigua de l’Arc de Triomf i fins al parc de la Ciutadella, i tot i que els seus organitzadors, amb Editors.cat al capdavant, tenen previst tornar l’any que ve al Moll de la Fusta i a les dates habituals de primers de mes, han aprofitat la coincidència durant els primers dies amb la Mercè per maridar-se amb aquesta, "treure’n partit" i oferir una programació "més festiva", que inclourà concerts com el del duet L’Arannà, amb un treball inspirat en Mercè Rodoreda, i ampliarà horaris durant el primer cap de setmana.

Notícies relacionades

"Hem passat de fira a festival, que era el nostre objectiu. Oferir espais de relació social, més enllà de les vendes. I aquesta serà una Setmana amb doble ànima", que després de les festes de la patrona de Barcelona recuperarà la seva forma "més genuïna", va apuntar la seva directora, Cristina Domènech, junt amb Ilya Pérdigo, president d’Editors.cat, durant la presentació de la programació, que inclourà un nou videopòdcast, més de 270 activitats per a un públic ampli i divers, 150 firmes d’autors i presentarà més de 100 novetats llibresques. Hi haurà rècord d’expositors (298) en 86 casetes, una menys que el 2023, que són una mica més petites i que acolliran un total de 247 segells editorials, 22 llibreries i 19 institucions.

"El Moll de la Fusta és l’espai on hem crescut i on la Setmana s’ha estabilitzat", va apuntar Pérdigo. El 2023, va afegir, van passar per l’espai al costat del mar 62.000 visitants, un 15% més que l’any anterior, i van pujar el 20% en vendes.

Temes:

Editors