Barcelona homenatja els 50 anys de Zeleste i l’Ona Laietana

‘Els 50 de Zeleste’ recordarà diumenge vinent a l’avinguda de la Catedral la trajectòria de la icònica sala de concerts dels anys 70.

Barcelona homenatja els 50 anys de Zeleste i l’Ona Laietana

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
ALBA ZAPLANA

La Mercè 2024 acollirà Els 50 de Zeleste un homenatge a la trajectòria de la icònica sala de concerts –ubicada al carrer de l’Argenteria, abans de mudar-se a Almogàvers i convertir-se en Razzmatazz–. Va revolucionar l’escena musical als anys 70 i és especialment recordada com a articuladora de la contracultura barcelonina. Diumenge a les 21.00 hores, l’avinguda de la Catedral serà l’escenari que reti homenatge a l’Ona Laietana, un moviment marcat per la diversitat d’estils i per haver convertit en la seva seu la Zeleste. En el concert se celebrarà la trajectòria d’artistes històrics lligats al corrent musical com Gato Pérez, Pau Riba i Jaume Sisa, entre d’altres.

L’espectacle neix per reivindicar l’esperit de la Sala Zeleste, definida pels que han format part de la seva història com un oasi cultural obert, eclèctic i interclassista. Gisela Sais, responsable de la programació de Mercè Música, va declarar que l’homenatge serà un "concert fresc que fugirà dels convencionalismes" i que connectarà la generació de la primera etapa de la sala amb una de nova, formada per artistes que han estat influïts per aquest llegat. A més, va remarcar la importància que en l’homenatge "hi siguin presents els protagonistes de la història com a convidats estrella".

El Liceu Gran Ensemble donarà forma a l’espectacle commemoratiu, que celebrarà els moviments musicals que van sorgir d’aquell espai únic. La banda estarà dirigida per Sergi Vergés, trombonista de l’Orquestra Plateria, i el pianista i compositor Toni Vaquer, representant de la nova generació.

L’Ensemble, amb 37 músics, és "una banda jove amb una estètica oberta, a mig camí entre la música moderna i la clàssica", en paraules de Sais, a més de ser "eclèctica, dinàmica i multicolor". Inclou instruments de vent, corda, percussió i teclat, que oferiran un so unitari, i una gran varietat d’estils, des del jazz i la música llatina, fins al rock, la cançó d’autor i la música de ball.

Notícies relacionades

Set capítols, set artistes

L’homenatge es dividirà en set parts, cada una dedicada a un artista representatiu de l’Ona Laietana, com Gato Pérez, Pau Riba, Orquestra Plateria, Música Urbana, Jaume Sisa, Toti Soler i Orquestra Mirasol.