L’RCDE Stadium de Cornellà acollirà grans concerts

L’estadi acollirà espectacles a partir del 2025, el juny i el juliol, després de l’acord entre l’Espanyol, la promotora Concert Studio i l’empresa Prodúceme.

L’RCDE Stadium de Cornellà acollirà grans concerts
2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

L’estadi de l’Espanyol, l’RCDE Stadium, fa un pas per establir-se com a nova plaça forta dels grans concerts a Barcelona després de l’acord firmat ahir amb la promotora Concert Studio i l’empresa especialitzada en grans esdeveniments Prodúceme. Un tracte que portarà aquest recinte esportiu de Cornellà a acollir espectacles a partir del 2025.

Ateses les servituds de l’RCDE Stadium amb l’agenda esportiva, els mesos practicables per acollir concerts seran el juny i el juliol, mesos en què els promotors instal·laran tant l’escenari com les estructures de producció i serveis requerits, i s’evitarà que s’hagin de muntar i desmuntar en cada espectacle, un mètode que comporta una agilitació i reducció de treballs i costos, segons expliquen a aquest diari fonts de Concert Studio.

L’estadi té un aforament d’uns 38.000 assistents per al futbol, xifra que es podrà acostar als 40.000 en els concerts. Concert Studio indica a aquest diari que hi ha converses avançades amb altres promotores i agències per tancar dates de cara al pròxim estiu. Al llarg del mes d’octubre s’anunciarà el primer dels artistes que actuaran en aquesta nova etapa de l’estadi.

Esglaó intermedi

Concert Studio és la promotora que està a càrrec, des del 1999, del Festival Mil·lenni, així com de l’Alma Festival, al Poble Espanyol, que aquest any va celebrar la seva segona edició, i la primera a Madrid (parc de Tierno Galván). Amb la seva incorporació estable a l’oferta barcelonina, la ciutat guanya un gran escenari, que representa un significatiu esglaó intermedi en termes de capacitat, situat entre el Palau Sant Jordi (18.000 localitats) i l’Estadi Olímpic (fins a les 60.000 que va omplir Estopa aquest estiu).

Notícies relacionades

L’aliança entre el RCD Espanyol, Prodúceme i Concert Studio "marca una fita significativa en la comercialització i producció d’esdeveniments musicals a l’estadi" i farà d’aquest "un punt de referència per a grans esdeveniments musicals", precisa el comunicat que es va fer públic ahir. L’acord el van firmar Mao Ye Wu, CEO del RCD Espanyol; Bautista Martínez, director de Prodúceme, i Martín i Carlos Pérez, directors de Concert Studio, que van destacar l’"oportunitat" que s’obre "per atraure grans noms de la música i per oferir als espectadors una experiència inigualable en un entorn modern i ben equipat". Tot això, convertint l’estadi en un "lloc de referència per a esdeveniments musicals".

L’RCDE Stadium, inaugurat el 2009, ha acollit en aquests anys alguns grans concerts, només ocasionalment, sense arribar a assentar-se com a plaça fixa de les gires dels artistes. En concret, hi van actuar el grup nord-americà The Black Eyed Peas (2010), l’ídol llatí Marc Anthony (dues vegades, el 2016 i el 2022), Alejandro Sanz (2019) i la banda alemanya metalera-industrial Rammstein (2019). La programació musical arrela en la història de l’Espanyol: el predecessor de l’estadi actual, el de Sarrià, va acollir en altres temps Pink Floyd (1988), George Michael (1989) i Sting (1991).