La Sagrada Família es cola al cartell del 30è Manga Barcelona

El festival, amb més de 30 convidats amb el ‘mangaka’ Naoki Urasawa al capdavant, se celebra del 5 al 8 de desembre a Fira Gran Via i està a prop de vendre totes les entrades per al dissabte.

La Sagrada Família es cola al cartell del 30è Manga Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan falten poc menys de tres mesos perquè el Manga Barcelona celebri el seu 30è aniversari en una nova edició, del 5 al 8 de desembre a Fira Gran Via, el festival ja està a prop d’esgotar les entrades per a la jornada del dissabte. Serà un saló especial, i no només per l’efemèride, sinó també perquè després de la sequera d’autors japonesos de les últimes edicions, reticents a viatjar després de la pandèmia, aconseguirà convocar més de trenta convidats, amb el multipremiat Naoki Urasawa, mangaka d’honor, al capdavant.

És Urasawa que firma el cartell d’aquest any, que ahir van presentar a Barcelona la directora del saló, Meritxell Puig, i el responsable de continguts, Oriol Estrada, que va destacar "la transversalitat del veterà autor japonès, llegit no només per l’aficionat al manga, que triomfa des dels 80 i té obres mítiques" com Pluto, de les quals ha venut 140 milions d’exemplars, i versions en anime i en pel·lícules d’imatge real. A través d’un vídeo des del Japó, el mateix mangaka va explicar que va triar com a escenari la Sagrada Família per "camuflar" un grapat dels seus emblemàtics personatges. I allà estan, feliços i còmplices com si s’estiguessin fent un selfie, animant a visitar el Manga Barcelona, Yawara i Jigoro Inokua, Asa d’¡Asadora!, el Dr. Tenma, de Monster, Miyuki, de Happy!, Kenji i la seva guitarra, de 20th Century Boys o el malèfic Amigo. Sobrevolant-los, i tapant les bastides, Billy Bat.

Nous autors convidats

Entre els nous mangakas anunciats figuren Takeshi Kawaguchi, escriptor de la sèrie Fate/Grand Order –turas realta–, de l’editorial Babylon, exemple de fusió de manga i videojocs, i Yûki Tabata, l’autor de Black Cover, una sèrie de Norma que publica des del 2015, amb 36 volums i 10 milions d’exemplars venuts. Al costat dels que es confirmaran en les pròximes tres setmanes i els ja avançats al juliol, entre ells, Kamome Shirahama, Akasaka Aka o Yokoyari Mengo, protagonitzaran l’edició més freqüentada dels últims anys.

En l’apartat musical, es va confirmar la visita de Psychic Fever, grup d’idols masculí de K-Pop guanyador del premi Next Generation Global. I, en el de cosplay, del duet guanyador del World Cosplay Summit 2024, MameMayo i Mioshi. S’hi afegirà Fooly Cosplay, format pels barcelonins Miquel Candela i Víctor Fernández.

L’habitació del temps

Notícies relacionades

En aquest Manga Barcelona, que ja té mascota pròpia, Onachan, creada pel barceloní Carles Dalmau, una exposició commemorarà les tres dècades d’existència del saló però també de la progressió del manga, l’anime i el cosplay a Catalunya i Espanya, des que en la primera edició visitessin el saló tan sols 1.000 persones. "L’any passat van ser 165.000 els visitants –va assenyalar Puig–. És un orgull veure com s’ha arribat fins aquí, perquè quan a Ficomic es va decidir treure el manga del Saló del Còmic i crear un esdeveniment propi per al còmic japonès molts van dir que si s’havien tornat bojos, que això era una moda que duraria dos dies i no tindria recorregut. Van ser uns d’il·luminats al prendre aquella decisió". "Avui seguim. I millor que mai –va afegir Estrada–. Com un entreteniment mainstream i sent els còmics més venuts".

La mostra del 30è aniversari L’habitació del temps, apel·larà a la participació dels otakus, a qui es convidarà des de les xarxes socials a enviar fotos de records i coses de l’univers manga que van tenir a la seva habitació per decorar la recreació d’una dels anys noranta.