Rap identitari irlandès

Plantejada en alguns passatges a l’estil de Guy Ritchie, Kneecap explica la història del trio de rap del mateix nom, a la ciutat de Belfast, dedicat a la reivindicació de la llengua irlandesa. Els integrants del grup de música s’interpreten a si mateixos, tot i que un d’ells, almenys en les fotos promocionals de la pel·lícula, porta sempre el cap tapat amb un passamuntanyes amb la bandera irlandesa.
En el film hi ha gags i ideologia. Drogues, raves, rap i conflicte lingüístic. Però el tema irlandès està tractat des de l’inici amb considerable sentit de l’humor, cosa que no vol dir que es desvirtuïn els principis àcrates i reivindicatius de Kneecap. De petit, un dels tres rapers anava a ser batejat al bosc segons el ritu irlandès catòlic, però el que el va il·luminar no va ser la llum de Crist, sinó els focus d’un helicòpter de la unitat antiterrorista. El pare (Michael Fassbender) és tan activista que li demana al seu fill petit que quan vegi un western per televisió ho faci des del punt de vista dels indis.
Així funciona aquesta comèdia àcida i dislocada sobre el conflicte entre Irlanda i Anglaterra i la lluita per una llengua castigada, com queda ben clar –amb un llenguatge totalment a l’estil de l’esmentat Ritchie– en l’escena de l’interrogatori a la comissaria. Identitat, ideologia i diversió.
Notícies relacionades‘Kneecap’
Rich Peppiatt (Estrena: 20/09/2024)
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Tecnologia La identificació via mòbil amb el DNI virtual és vàlida a partir d’avui
- Amnistiada pel sultanat "Tenia 18 anys i vaig deixar seduir-me pels diners fàcils"
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió