Premi Donostia

Bardem: "No tinc esperit de celebració"

Bardem: "No tinc esperit de celebració"
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Javier Bardem va rebre ahir el premi Donostia amb què el Festival de Sant Sebastià reconeix la seva trajectòria i, tot i que l’agraeix i li emociona rebre’l, va assegurar que no té "esperit de celebració", que "tal com està el món" li és "impossible" celebrar res. L’actor deia aquestes paraules davant la premsa acreditada en el certamen donostiarra, després d’una reflexió sobre els atacs d’Israel a Gaza i després d’assegurar que, "desgraciadament", al món "hi ha dos bàndols" i que cal optar per un, perquè "hi ha coses inadmissibles que no es poden no denunciar".

Notícies relacionades

"El que està passant és deshumanitzant. El Govern d’Israel és el més radical que hagi tingut aquest país i està cometent crims contra la humanitat. Els atacs despietats de Hamàs del 7 d’octubre no justifiquen el càstig massiu que està patint la població palestina", va remarcar.

Va dir que els Estats Units i el Regne Unit han "de canviar el seu suport incondicional" cap a Israel i va assegurar que "la societat està començant a entendre" el fet que les crítiques a Israel no tenen res a veure amb antisemitisme" ni les dirigides a Hamàs amb "islamofòbia". "És important reconèixer que el Govern israelià no és representatiu de la comunitat jueva", va assenyalar Bardem, que va demanar als polítics que incorporin el problema del canvi climàtic a les seves agendes.