Roca Junyent accelera la seva expansió

El despatx barceloní, amb l’objectiu de consolidar el seu model basat en el ‘full service’, desembarca a València i preveu duplicar la seva activitat a Madrid

Roca Junyent accelera la seva expansió
3
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Roca Junyent, el despatx constituït pel que va ser un dels pares de la Constitució, Miquel Roca, quan va deixar la política activa, s’assembla avui poc al bufet nascut el 1996 i que des del 2017 presideix i dirigeix el seu fill Joan Roca Sagarra. Des de la seu del carrer d’Aribau a Barcelona, el despatx irradia la seva activitat per tot Espanya. De fet, afronta el seu pròxim desembarcament a València en una estratègia d’expansió territorial combinada amb el seu reforçament a Madrid després de tancar la integració de DJV Abogados, especialitzat en dret mercantil i financer, així com en processal bancari i immobiliari. "Aquesta operació ens consolida en el mid market i cap al de les grans companyies", explica Joan Roca.

L’objectiu és arribar a ser 190 persones a la capital d’Espanya, on s’estan fent reformes a la ubicació del cèntric carrer de José Abascal per guanyar espai, amb 750 metres quadrats addicionals a la sisena planta de l’edifici, que s’afegiran als 2.200 que ja ocupa la firma. Actualment, ja han passat de 56 a 90 (amb quatre socis i 40 advocats). Un dels grans reptes és integrar i duplicar Madrid tant en facturació com en personal i, gràcies a això, consolidar l’expansió a nivell nacional, afirma el president executiu de la firma. A Barcelona, la seu originària i principal, hi treballen 115 persones.

El desembarcament a València incrementarà la presència territorial, a la qual s’afegeixen, a més de Barcelona i Madrid, Girona, Palma, Màlaga, Sevilla, Bilbao i Valladolid. L’estratègia consisteix a "generar capil·laritat al territori mitjançant l’associació i posterior integració d’altres despatxos", explica. La idea és consolidar el seu model de negoci basat en el full service per a les empreses com un "soci jurídic", no algú que proporciona unes assessories només puntuals, exposa Roca. D’aquí venen els acords amb diverses firmes que solen començar amb un acord de col·laboració, que permet veure si la unió funciona, i després es plasmen en una integració. Aquest és l’avantatge de treballar en xarxa, afirma.

Després d’un pla estratègic 2020-2023 que es va centrar a consolidar la posició, guanyar rendibilitat i consolidar el relleu generacional al bufet i, a més de millorar les expectatives per als professionals de mitjana edat, donar molt suport als joves; el full de ruta del 2023 al 2025 se centra a avançar en l’expansió i el creixement adaptat al context actual. "El 2023 vam veure que el món estava en transformació i que era difícil que des del legislador, a nivell administratiu que sigui, és molt difícil proporcionar seguretat jurídica. La seguretat no la troba l’operador econòmic en el legislador, sinó que l’ha de buscar en el regulador en el dia a dia i, sobretot, contractual. I aquí és on nosaltres comptem amb un posicionament com a marca molt important". A Roca, a més, se senten molt a prop de la innovació tecnològica. Per això tenen una activitat important en start-ups l’emprenedoria, etcètera.

Notícies relacionades

Presència internacional

A nivell internacional, el despatx forma part de la xarxa Terra Lex, implantada a 156 països i amb 20.000 advocats. L’activitat en altres països, en la qual el despatx trasllada encarregats a altres bufets, l’any passat la facturació va ser d’un milió d’euros, actualment està previst arribar a 2,2 milions i a 2,5 milions l’any que ve. L’activitat nacional i total va arribar l’any passat als 37,5 milions de facturació, aquest any està previst arribar als 42 milions i els 47,5 milions l’exercici vinent.