L’Epstein de la música

El magnat del rap Sean ‘Diddy’ Combs és a la presó després de rebre una desena de denúncies per abús sexual i violació a les macrofestes salvatges que organitzava. Li pot caure la perpètua.

L’Epstein de la música
5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Diuen que el raper Sean Diddy Combs no menja res al Centre de Detenció Metropolità de Brooklyn, on dorm des del 16 de setembre, quan va ser detingut després de 10 demandes d’assetjament sexual [amb data de publicació d’aquest article ja en són 11 en total], abusos i violació, registres de les seves propietats per part de l’FBI i fins i tot d’una condemna de 100 milions de dòlars per no presentar-se a un judici en què un home el va denunciar per drogar-lo i violar-lo el 1997. El famós compositor, productor discogràfic, actor i empresari nascut a Harlem el 4 de novembre de 1969, que també es coneix com a Puff Daddy, Diddy i, últimament, Brother Love [no es pot ser més cínic], té por que algú l’enverini.

Asseguren que està "paranoic" i "espantat". Després de dècades creient-se el puto amo i sortint-ne airós, aquesta vegada dir que és "innocent", davant la jutge, i mitjançant un comunicat a X, sembla que no li funcionarà.

La pena mínima a què s’enfronta Diddy és de 15 anys de presó pel delicte de tràfic sexual, però li pot arribar a caure la perpètua. Els advocats han demanat, sense sort, que esperi el judici, el pròxim 12 de novembre, fora de la presó. Oferien una fiança de 50 milions de dòlars. Però la jutge Robyn Tarnofsky s’hi ha negat.

Me Too musical

Després que el Me Too fes aflorar els depredadors sexuals al món de Hollywood (Harvey Westein i Kevin Spacey) i el món de la política i les grans fortunes (Jeffrey Epstein), sembla que li ha arribat el torn a la indústria musical, majoritàriament controlada (també) per homes. És cert que des de fa temps hi ha un degoteig constant de denúncies d’abusos, però fins ara no s’han rendit tots els comptes; s’ha mirat cap a un altre costat i no s’ha fet justícia amb les víctimes.

El DiddyGate coincideix aquests dies a les portades de la premsa mundial amb altres històries d’homes depravats, com el cas de l’amo de Harrods i exsogre de Lady Di, Mohamed Al-Fayed, que va morir fa un any, però al que ara una investigació de la BBC ha revelat que va abusar i violar més de 20 dones, i el terrible cas del monstre de Mazan Dominique Pelicot.

L’última denunciant de Combs va alçar la veu dimarts passat. Thalia Graves ha demandat per abús sexual i violació al rei Mides del hip-hop, el guanyador de quatre Grammys que va convertir el rap en un fenomen global, en la qual és, de moment, la denúncia número 11 en menys d’un any. En roda de premsa va detallar entre llàgrimes les greus seqüeles que ha patit per culpa de Combs, i també del guardaespatlles d’aquest, anomenat Joseph Sherman. Segons va explicar, tots dos van abusar sexualment d’ella i també la van violar. L’havien drogat prèviament, i ho van gravar tot. Corria el 2001.

La primera denúncia contra el músic va ser el novembre del 2023, quan la seva exparella, l’artista Casandra Ventura Cassie, va fer públiques les violacions, pallisses i abusos patits –l’obligava a participar en orgies i consumir drogues– en una demanda que es va resoldre un dia després d’un acord extrajudicial.

Freak off parties

Després d’aquest escàndol van començar a conèixer-se més casos i querelles. La majoria de dones, però també algun home, com un exactor porno que l’acusa d’utilitzar-lo com a "esclau" sexual. Les víctimes relaten un mateix modus operandi.

A finals de març, l’FBI va escorcollar les mansions de Combs, a Los Angeles i a Miami. Els agents van trobar moltes càmeres a les habitacions, nou armes AR-15 (tres d’elles amb els números de sèrie desdibuixats) i molts dels subministraments que s’utilitzaven a les famoses festes salvatges (freak off parties) que organitzava el raper: narcòtics i més de mil ampolles d’oli per a nadó i lubricants.

Sean Diddy Combs va explicar en una entrevista del 2002 amb el presentador Conan O’Brien com organitzava aquelles bacanals. Entre rialles va descriure que necessitaven panys "per mantenir les dones allà". "Dones, dones boniques, per descomptat", va afegir a l’assegurar que també hi havia molts homes i que es necessitava "molt alcohol".

Els fiscals han assenyalat que aquelles celebracions sovint es prolongaven durant diversos dies i es drogaven dones per mantenir-les "obedients" perquè participessin en activitats sexuals. També s’ha revelat que Combs no només observava aquests actes, sinó que a vegades es masturbava i ho gravava tot en vídeo, sense cap consentiment (per descomptat). Aquest material audiovisual després s’utilitzava per fer xantatge a les víctimes, perquè callessin o continuessin participant a més freak off parties.

‘Festes blanques’

Molts anys abans, en els 90, Puff Daddy es va fer famós per un altre tipus de festes, les White parties. Per elles va passar gairebé tot Hollywood, i també eren famoses pels seus excessos (molta droga i molt sexe). Entre els convidats, segons diversos mitjans que aquests dies han tornat a rescatar les fotos d’aquelles trobades, hi ha noms com Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Denzel Washington, les Kardashian, Mariah Carey, Jay Z, Ashton Kutcher, Usher, Pink, Ben Stiller i el príncep en persona Enric. En elles era indispensable acudir vestit de color blanc i moltes vegades se celebraven el Labour Day (el Dia del Treball als EUA), el primer dilluns de setembre.

Jennifer Lopez, que va ser parella de Diddy entre 1999 i 2001, va assistir a algunes de les festes, igual que Naomi Campbell i Cameron Díaz, que també van sortir amb el productor musical.

Tant elles com Jay Z i Beyoncé, que també van ser fotografiats amb el raper, guarden silenci per ara. No és el cas de Leonardo DiCaprio, la foto de qui, el 1998, a una de les exclusives reunions a la mansió de Combs de East Hampton, ha tornat a ressorgir amb força. No obstant, l’actor, que avui té 49 anys, s’ha volgut desvincular del músic. Fonts del seu entorn asseguren que DiCaprio "no ha estat en contacte amb Diddy des de fa anys" i que, tot i que va assistir a algunes de les festes en el passat, "no va tenir res a veure amb les activitats il·lícites que se li imputen al raper".

Mentor de Bieber

Notícies relacionades

Justin Bieber és l’última derivada de l’escàndol del raper. La xarxa social X i TikTok estan plenes de vídeos de l’època en què Sean Diddy Combs es va convertir en mentor de l’artista canadenc. Per exemple, quan l’intèrpret de Baby tenia 15 anys i va passar diversos dies amb el productor. Els fans de Bieber estan elucubrant sobre si el raper podria haver abusat d’ell o forçar-lo a consumir alcohol i altres drogues.

Al cantant, que acaba de ser pare del seu primer fill amb Hailey Baldwin, se’l sent dir que anaven a "buscar algunes noies" per passar el dia, cosa que ha portat alguna gent a pensar si Bieber va viure aleshores alguns dels episodis de què s’acusa ara Diddy.