El WTC fa 25 anys amb la vista posada al 2030

El complex de negocis situat al Moll de Barcelona i dissenyat per l’arquitecte Henry N. Cobb celebra l’aniversari amb un 93% d’ocupació a les seves oficines i un pla estratègic a cinc anys vista.

El WTC fa 25 anys amb la vista posada al 2030
3
Es llegeix en minuts
Judith Cutrona
Judith Cutrona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El World Trade Center (WTC) de Barcelona està de celebració. Aquest any commemora el 25è aniversari amb la mirada posada al futur per erigir-se com a hub empresarial de referència a nivell internacional. "Volem que aquest complex sigui encara millor del que és. Un punt de partida amb milers de connexions". Aquest és l’objectiu, que les empreses comptin amb un valor afegit per fer contactes i creïn sinergies, que el director general del WTC, Carles Anglada, té per al complex d’oficines, que actualment compta amb el 93% d’ocupades, repartides en tres edificis que inclouen 48.000 metres quadrats i on treballen 3.500 persones.

El WTC, que també inclou l’Hotel Eurostars Grand Marina, de cinc estrelles, va celebrar ahir l’acte del seu 25è aniversari, amb el qual vol iniciar una nova etapa en què poder obrir-se a la ciutat i al mar amb la remodelació del Moll de Barcelona, i formar part de l’ecosistema del port. A l’acte hi van participar el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó; el director general del WTC, Carles Anglada, i el director general de Barcelona Activa, Félix Ortega. Salvadó va augurar que el WTC serà un espai "amb molta més projecció de futur" a partir del 2026, especialment quan "mirarà cap al mar" amb la transformació que seguirà al tancament de la terminal de creuers sud.

El complex d’oficines del WTC és propietat de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), en un 74%, i d’FCC, en un 26%. Les dues entitatsen continuaran sent accionistes. Anglada va garantir la continuïtat d’FCC, en declaracions després de l’acte de celebració: "Hem fet un debat amb ells per saber si se sentien còmodes amb una aventura d’aquestes característiques: passar d’una situació confortable, d’un negoci molt consolidat, molt madur, sense gaires riscos, a fer un salt".

El tret de sortida per a aquesta etapa l’ha marcat la transformació del complex (principalment amb la seva nova plaça central), en què han invertit 10 milions d’euros, i es materialitzarà amb el pla estratègic 2025-2030. Aquest pla marcarà el full de ruta i definirà la missió i la funció de l’empresa en els pròxims cinc anys. "No és un punt final. És un inici cap a aquesta nova etapa que pren forma i es concreta en aquest pla estratègic, que és dens i ambiciós", va dir Anglada. El pla compta amb 45 actuacions i dos grans objectius: obrir-se al mar i a la ciutadania, i convertir-se en un dels principals hubs empresarials d’Europa. "De feina n’hi ha, i tenim ganes de fer-la i la farem", va destacar el director general del complex, que no va avançar les inversions que preveuen per a aquest període.

Sis naus de 25.000 metres

Notícies relacionades

"El primer que gestionem és una inversió de 50 milions" per als tinglados de Sant Bertran, va concretar Salvadó. Són sis naus idèntiques de 25.000 metres quadrats, d’estructura metàl·lica unida per pòrtics i ara en desús al Port Vell, on es traslladarà el BlueTechPort. Allà s’hi podran sumar empreses emergents i organismes vinculats al sector de l’activitat dels oceans.

Salvadó va insistir que l’element central del pla estratègic és transformar el WTC perquè passi de ser un gestor de l’edifici a ser un instrument del Port per gestionar actius immobiliaris quan vencin les concessions. "Tenim identificats possibles projectes i actius a ser gestionats pel World Trade Center", va concloure. "Que el WTC no sigui un espai on la gent vagi a treballar, sinó també a viure, espais on relacionar-se, compartir coses i projectes amb la resta de persones que treballen aquí". És un altre dels objectius que es fixa Salvadó.

Temes:

Barcelona Hotels