Club d’estil

Cher, a la desfilada de Victoria’s Secret

Sota la batuta de dones, i onejant la bandera de la diversitat i la inclusivitat, el 15 d’octubre torna el xou dels ‘àngels’ en roba interior que va ser cancel·lat el 2019 per «antiquat» i «sexista», i en què participarà la diva immortal de la música i «la mare de la moda».

Cher, a la desfilada de Victoria’s Secret
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les models silver (d’edat avançada, tenyides o no) han irromput a les passarel·les amb la força d’un huracà. La voluntat d’inclusió de persones de tot tipus i talla en les desfilades ha arribat ara a fer caure les barreres de l’edat. Sense anar molt lluny, Pino Montesdeoca, la model nascuda a Las Palmas de Gran Canaria fa 61 anys, acaba d’aconseguir una fita històrica, a l’alçar-se com la guanyadora del prestigiós premi L’Oréal Paris a millor model en la recent 80a edició de la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid.

El fenomen és internacional i el veurem ben aviat, el 15 d’octubre, en la ressuscitada desfilada de Victoria’s Secret, que ha fitxat Cher, la diva immortal de la música i "la mare de la moda", per mirar de fer un gir definitiu a la mala imatge que s’ha guanyat en l’última dècada la firma que ho va ser tot en llenceria a finals dels 90 i fins a principis d’aquest segle. La seva famosa desfilada de tops alades, els Àngeles de Victoria’s Secret, entre les quals hi havia icones com Adriana Lima, Heidi Klum, Gisele Bündchen i Tyra Banks, va començar a punxar segons s’expandia el moviment #MeToo i la denúncia de la cosificació de la dona que representaven aquelles escanyolides models.

Victoria’s Secret es va enfangar amb altres problemes. Les seves peces no atenien la diversitat de cossos i moltes clientes es queixaven que no trobaven talles grans. Una cosa que sí que els oferien firmes arribades després al mercat, com la inclusiva i sexi Savage x Fenty, de Rihanna; Skims, de Kim Kardashian i ThirdLove.

2018, última desfilada

Les vendes van caure un 40% el 2018, l’últim any que es va televisar la desfilada. La gent va començar a veure el xou com una cosa sexista i antiquada, i va punxar en audiència. El 2021 la firma va donar un cop de volant per deixar enrere el seu passat patriarcal. Va deixar de banda les seves antigues deesses i les va substituir per noves capitostes, "dones consumades que comparteixen una passió comuna per impulsar un canvi positiu", van dir. Les seves ambaixadores representaven nous models de dones, des de la jugadora de futbol nord-americana Megan Rapinoe o la model transgènere Valentina Sampaio a la top de talles grans Paloma Elsesser i la maniquí i refugiada del Sudan del Sud Adut Akech, passant per l’actriu índia Priyanka Chopra.

En aquest afany per mostrar nous tipus de dona, malgrat que les vendes continuen sense acompanyar la marca, Victoria’s Secret ha anunciat que el 15 d’octubre torna amb "un espectacle renovat que inclourà models com Gigi Hadid, Candice Swanepoel, Taylor Hill i Paloma Elsesser", entre d’altres.

Notícies relacionades

Serà a Nova York i "serà més gran i millor del que tots hagin vist abans", van anunciar Janie Schaffer, directora de disseny i creativitat, i Sarah Sylvester, vicepresidenta executiva de màrqueting. Per primera vegada, les dones produeixen la desfilada. A més, es preveu que les peces ressaltaran la confiança i el confort, sense perdre el toc sensual.

S’espera un càsting que representi dones de totes les talles i ètnies. I edats. Començant per Cher, la diva que porta més de 60 anys als escenaris (78 en aquest món), i per les venes de la qual corre sang tan diversa com armènia, irlandesa, anglesa, alemanya i cherokee, que amenitzarà el xou amb els seus famosos himnes, com Belive. La reina de les cirurgies estarà acompanyada a l’escenari per Tyla, la cantant sud-africana que va sorprendre en la passada Gala Met amb un original vestit de sorra, o per Lisa, la nova compi de Rosalía, amb qui ha llançat la cançó New woman.