Emma Vilarasau arriba a la Villarroel amb ‘Un matrimoni de Boston’ sota la direcció de Josep María Mestres, que revisita el seu mític espectacle sobre el text de David Mamet

L'espectacle començarà funcions el dissabte 12 d'octubre a La Villarroel

Repeteix l'elenc original de l’any 2005, a excepció de l’Anna Lizaran que va morir l’any 2013. En aquest cas, Emma Vilarasau interpreta el paper de ja desapareguda actriu, Marta Marco passa a interpretar el paper de Vilarasau i, com a nova incorporació, Emma Arquillué encarna el personatge anteriorment interpretat per Marco

Emma Vilarasau és una de les protagonistes dUn matrimoni de Bostón

Emma Vilarasau és una de les protagonistes dUn matrimoni de Bostón / cedida

2
Es llegeix en minuts
Pep Canals

L’Emma Vilarasau està en un moment dolç de la seva carrera. Coneguda pels seus papers en produccions com ‘Nissaga de poder’ o ‘Ventdelplà’ de TV3, el seu últim treball per a la gran pantalla, la ‘Casa en flames’, s'ha situat com la pel·lícula més vista en català dels últims 10 anys. Ara, Josep María Mestres torna a comptar amb ella per a formar part d'un projecte que, encara que va començar l’any 2005 amb la primera versió de l'espectacle, es presenta ara en una nova versió adaptada al moment i la realitat social.

“El muntatge és diferent. L'obra ha crescut en aquest temps. Hi ha hagut un moviment feminista que no estava fa vint anys, també un moviment LGTBI… Els bons textos es tornen actuals amb el temps”, explica Vilarasau sobre el remuntatge ‘d‘Un matrimoni de Boston’.

Un text original de David Mamet

El text de Mamet explica una història d'amor poc convencional entre dues dones al Boston del segle XIX, a través d'una comèdia victoriana molt contemporània. El dramaturg americà es conegut per moure temàtiques complexes, sobretot pel que fa a relacions humanes. I l’any 1999 ho va fer amb ‘Un matrimoni de Boston’.

“Mamet normalment fa obres protagonitzades per homes i, en aquest cas, són dues dones. Crec que va agafar aquesta relació d'un matrimoni de Boston perquè eren parelles de dones que va haver-hi a la ciutat americana entre finals del XIX i principis del XX i que, per tant, no eren una relació heterosexual marcada per uns criteris i uns esquemes, eren molt lliures d'inventar-se la relació”, apunta l'actriu catalana.

Les protagonistes ‘d‘Un matrimoni de Boston’

L'adaptació de Mestres tornaran a protagonitzar-la l’Emma Vilarasau, la Marta Marco, coneguda per la seva participació en sèries com Merlí, i s'incorporarà a l'equació l’Emma Arquillué. Els papers, això sí, canviaran completament: Vilarasau hereta el paper d'Anna que va interpretar tan genuïnament Lizaran l’any 2005, Marco el de Claire, al qual va donar vida Vilarasau i Arquillué el de la criada Catherine, interpretat anteriorment per Marco.

“Amb aquest muntatge volíem agrair als mestres tot el que ens han donat i, en aquest cas, agrair-li a l’Anna el que ens va ensenyar. És un joc amb el públic i també volíem fer-los un regal: la vida és molt dura, ens relaxarem una estona i a riure”, explica Vilarasau.

Notícies relacionades

“La relació d'aquestes dues, segons qui la miri, és molt tòxica. Precisament Mamet parla de les relacions amoroses, però del poder que hi ha en totes elles, sempre hi ha una relació de poder. És un diàleg molt divertit, molt sorprenent, molt viu… i enfronta a aquestes dues dones que en principi busquen coses molt diferents, però que acaben valorant la complicitat que tenen”, assegura l'actriu catalana.

Cartell 'd'Un matrimoni de Boston' /

cedida

Comprar les entrades per a 'Un matrimoni de Boston'

‘Un matrimoni de Boston’ començarà les funcions a La Villaroel el 12 d'octubre i estarà en cartell fins al 10 de novembre. Es tracta d'una de les grans apostes de la temporada 2024-2025, que va arrencar el passat 28 d'agost. Les entrades ja estan disponibles i es poden adquirir a través de la pàgina de La Villarroel.