L’edifici pioner del 22@ es converteix en hospital

Colonial, Sanitas i Mapfre transformaran l’antiga seu de T-Systems, al carrer de Sancho de Ávila, en el nou Hospital Marina, que atendrà uns 200.000 pacients l’any.

L’edifici pioner del 22@ es converteix en hospital
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova infraestructura sanitària a Barcelona. Colonial, juntament amb Sanitas i Mapfre, construirà un nou hospital al 22@ de la capital catalana, al transformar l’antiga seu de T-Systems, que es va convertir en la primera empresa tecnològica a instal·lar-se en aquest barri de la ciutat. La instal·lació, que suposarà una inversió total d’uns 77 milions, s’ubicarà al carrer de Sancho de Ávila, 110– 130 i està previst que entri en funcionament el 2027 amb el nom d’Hospital Marina. Aquesta iniciativa forma part de l’estratègia de transformació d’actius de Colonial, de la qual des de fa uns mesos el braç inversor de La Caixa, Criteria, és el principal accionista, i «contribueix a la creació de serveis essencials de proximitat i al desenvolupament de trama urbana d’alta qualitat».

De la inversió total, uns 50 milions corresponen als treballs de Colonial com a part dels quatre projectes del Pla Alpha X de la companyia, que sumen una inversió total de 385 milions d’euros. En aquest pla s’inclouen la transformació de l’antiga seu de T-Systems en aquest hospital, la de l’antiga seu d’IBM a Madrid i el canvi d’usos de dos edificis a París. Sanitas i Mapfre, per la seva banda, aportaran els 27 milions restants a través de l’equipament de l’hospital, que s’espera que creï 1.200 llocs de treball directes i indirectes i que atengui uns 200.000 pacients l’any.

El projecte maximitza el valor immobiliari i el retorn social i econòmic d’aquest edifici de Colonial, que passa d’espai d’oficines a serveis sanitaris, explica la companyia. «Es tracta d’un equipament sanitari al qual Colonial aplicarà tot el seu coneixement en desenvolupament d’actius immobiliaris sostenibles. El complex comptarà amb els màxims estàndards tecnològics, d’edificació sostenible i eficiència energètica per convertir-se en un dels equipaments del sector del life science (ciències de la vida) més sostenibles d’Europa», explica Albert Alcober, director de negoci (COO) de Colonial.

Últims avenços sanitaris

Notícies relacionades

«El nou edifici, que al seu dia va obrir el posicionament del 22@ com a districte tecnològic de referència internacional, es convertirà ara en clau de la seva transformació urbana i enriquiment com a primera infraestructura sanitària que contribueix a la generació de trama urbana per a la ciutadania i per a Barcelona, amb uns barris que creixen i enriqueixen la seva vida amb serveis de qualitat i proximitat», afegeix Alcober. «El projecte permet a Colonial maximitzar el valor del nostre actiu i multiplica el seu retorn econòmic i social», explica al seu torn Pere Viñolas, conseller delegat de Colonial.

Colonial, Sanitas i Mapfre convertiran el que va ser el primer edifici d’oficines del 22@ en un centre d’atenció sanitària amb els últims avenços en el camp de la sanitat i en l’edificació sostenible a Europa. El centre sanitari comptarà amb 120 llits, vuit quiròfans, totes les especialitats mèdiques i servei d’urgències per a ciutadans de qualsevol companyia d’assegurances i clients privats. Entre els equipaments del nou hospital s’inclouran nou llits uci, 12 boxs d’urgències, dues sales d’endoscòpies i una unitat de medicina nuclear, així com 60 consultes per a especialistes i 10 per a fisioteràpia i odontologia. El centre ocuparà més de 17.800 metres quadrats, repartits en set plantes sobre rasant i una sota rasant amb aparcament i, a més d’oferir serveis assistencials, s’obrirà a la ciutat a través d’iniciatives de life science.