SÈRIE DE FICCIÓ

Rosa Peral demana 30 milions a Netflix per vulnerar els seus drets

Rosa Peral demana 30 milions a Netflix per vulnerar els seus drets

ACN

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

L’èxit de Netflix El cuerpo en llamas, basat en el crim de la Guàrdia Urbana, ha acabat als tribunals. L’exagent de la policia municipal de Barcelona Rosa Peral, condemnada a 25 anys de presó, ha presentat davant el Jutjat de Primera Instància de Vilanova i la Geltrú una demanda contra Netflix i Arcadia, productora de la sèrie, al considerar que la ficció ha vulnerat el seu dret a l’honor, a la mateixa imatge i a la intimitat.

Peral, representada per l’advocada Núria González, també considera que la sèrie atempta contra els mateixos drets de la seva filla gran. Per aquesta raó, reclama a Netflix i a la productora 30 milions pels danys morals causats: més de 26,5 milions per a la menor i la resta per a l’expolicia, que compleix condemna a la presó de Mas d’Enric.

Notícies relacionades

La demanda recull que la sèrie va més enllà dels fets provats en la sentència –malgrat incorporar l’epígraf "basat en fets reals"–, que va ser ferma el setembre del 2021 després de la decisió del Tribunal Suprem. Peral va ser condemnada a 25 anys per assassinar la seva parella, Pedro R., també policia del mateix cos, junt amb el seu amant, Albert López, un altre exagent de la Guàrdia Urbana, que compleix una pena de 20 anys de presó.

En aquest sentit, Peral assenyala que "mai va ser informada ni per la productora ni per la plataforma de la realització d’aquesta sèrie" i que tampoc va cedir els seus drets d’imatge per fer-la. "Tot i així, la sèrie recrea un personatge amb el nom real" de la sentenciada, "utilitzant una actriu per a la seva interpretació amb una semblança física evident", tot això a fi que sigui "totalment reconeixible identificable per a l’espectador". En la sèrie també hi apareixen més personatges que representen altres membres de la família de Peral, com el seu exmarit o la seva filla gran, que tenia 6 anys quan van passar els fets.