El culebró diari, nou objectiu de les plataformes de ‘streaming’

Disney+ estrena divendres ‘Regreso a las Sabinas’, la primera ficció diària espanyola d’un servei en directe. I Netflix també ha començat a veure el filó.

El culebró diari, nou objectiu de les plataformes de ‘streaming’
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja fa temps que les plataformes de streaming estan recuperant algunes de les estratègies de la televisió tradicional: emissió de capítols setmanals com ara les ficcions de prime time en comptes de llançar-les per consumir de cop, anuncis, estrena de programes que van triomfar a les cadenes generalistes (Sálvame, Humor amarillo, Operación triunfo, Pekín Express...), emissió en directe de competicions esportives com els Jocs Olímpics... Divendres vinent, 11 d’octubre, no obstant, fan un pas més: Disney+ estrena Regreso a las Sabinas, la primera sèrie diària de producció espanyola d’una plataforma de streaming.

La ficció, protagonitzada per Andrés Velencoso, Natalia Sánchez i Celia Freijeiro, és un culebró que té com a eix una història d’amor (i una infidelitat) i, tot i que en el seu dia d’estrena arriba amb els seus cinc primers episodis, a partir de dilluns, 14 d’octubre, Disney+ n’oferirà un de nou cada dia de dilluns a divendres, com les típiques telenovel·les de sobretaula.

Les plataformes estan veient que les sèries diàries poden ser un autèntic filó, ara que tan necessitades estan d’incorporar més oferta als seus catàlegs per competir amb els seus rivals. Sueños de libertad, per exemple, és actualment la sèrie espanyola més vista de la nostra televisió, per davant de produccions de prime time. La ficció d’Antena 3 pot recuperar-se a la plataforma d’Atresmedia, Atresplayer, i si l’usuari té un compte prèmium té també accés als episodis abans de la seva emissió en obert.

‘La promesa’ i ‘Valle salvaje’

Netflix també ha vist que les sèries diàries li poden donar molt rendiment i, des de fa uns dies, ha incorporat al seu catàleg dues de les ficcions de sobretaula de La 1 de TVE, que també estan disponibles a la plataforma gratuïta RTVE Play: La promesa i la recentment estrenada Valle salvaje.

En el cas de la primera, no ha desembarcat completa, sinó que de moment Netflix només ofereix la possibilitat de visionar-ne els últims 24 capítols oferts a La 1, xifra que anirà augmentant a mesura que la cadena pública vagi oferint nous episodis a les tardes de dilluns a divendres, a les 17.30 hores.

La producció ambientada a la Còrdova de principis del segle XX suma ja tres temporades i més de 430 capítols a La 1 i ha aconseguit refermar-se com una de les joies de la corona de la cadena pública. El 2023 va ser, de fet, el contingut més seguit de RTVE Play.

Notícies relacionades

Una cosa similar passa amb Valle salvaje, encara que, a l’haver-se estrenat fa tan sols unes setmanes, sí que està disponible alhora que se n’emeten capítols a La 1. Ara mateix se’n poden veure fins a 15 episodis.

Aquesta sèrie d’època, ambientada el 1763, ha aconseguit col·locar-se entre les produccions més seguides de Netflix, malgrat que està disponible de manera gratuïta a la plataforma de la cadena pública, RTVE Play. Ara mateix és la sisena sèrie més vista del gegant de l’streaming a Espanya. ¿S’atrevirà Netflix a apostar també per una ficció diària pròpia tal com farà Disney+ amb Regreso a las Sabinas.