Eldelmar, l’oferta "popular" dels germans Torres

Els cuiners bessons del Carmel aporten nom, carta, coneixements i equip al nou restaurant del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic.

Eldelmar, l’oferta "popular" dels germans Torres
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Barcelona té quatre restaurants amb tres estrelles Michelin: Lasarte, Àbac, Disfrutar i Cocina Hermanos Torres. Però només aquest últim compta amb tots els seus xefs nascuts a Barcelona: Sergio i Javier Torres. Potser per això els bessons del Carmel, que van treballar a les millors cuines del planeta amb la idea de tornar a la seva ciutat natal, se senten alleujats amb l’obertura, aquest divendres, d’Eldelmar, un dels restaurants del flamant Balcó Gastronòmic del Port Olímpic.

"Devíem una cosa popular a la ciutat, amb preus més democràtics que el d’un tres estrelles com el nostre", comenta Sergio Torres, assegut a l’espectacular, elegant i lluminosa sala amb vistes al mar.

L’oportunitat va arribar de la mà de Ramón Rodríguez i Pia Pishkoohani, propietaris de Pantea Group, que posseeixen els restaurants Público, Superlocal (també al Balcó Gastronòmic), Anita Flow i Can Fisher, i els xiringuitos Vai Moana i La Deliciosa. Eran clients de Cocina Hermanos Torres, i del bon rotllo que va sorgir amb els cuiners va néixer l’oferta que s’involucressin a Eldelmar.

Els germans, que donen carbassa a tothom per molts diners que els ofereixin, van acceptar la seva proposta: assessorar el nou negoci aportant el seu nom i els seus coneixements, la carta i bona part de l’equip que lideraran en el dia a dia Matteo Frigoli i Carlos Álvarez després de mesos d’un rodatge en què també ha intervingut Carmine Memoli, cap de cuina del triestrellat.

"L’alta cuina i la que proposem a Eldelmar són dos mons diferents, però ens van els reptes i ens venia una cosa més de gust casual sense perdre la nostra identitat. A més, la Pia i el Ramón són bona gent, tenen una estructura sòlida, el projecte del Balcó Gastronòmic és molt ambiciós i volem ajudar que Barcelona creixi perquè no estimem més una ciutat que a aquesta", insisteix Sergio.

"Aportem experiència, saviesa, formació d’equips... Coses que no tenen preu". I una proposta gastronòmica que exalta un producte molt top de proveïdors que, sovint, també treballen amb Cocina Hermanos Torres. Poca sofisticació, brasa o forn de llenya si fa falta, una carta de plats "juganera"... "Una cuina neta, sana, natural, la que ens agrada quan sortim fora a menjar", resumeix el xef, que afegeix a tall de lema: "Tot és molt normal però res és normal perquè tot té el seu toc".

A dos dies de l’estrena

Notícies relacionades

Encara no han obert i ja tenen reserves fins a final de mes. Senyal de la gran tirada dels Torres gràcies al seu restaurant triestrellat ("pot créixer i ho donarem a conèixer més en àmbit mundial"), l’edifici del qual acaben d’adquirir. "Era la nostra obsessió. Amb aquesta compra donem més recorregut al projecte perquè ara no té data de caducitat".

Allà graven les videoreceptes per al seu canal d’Instagram Hermanostorrestv. Allà van idear Slam, marca de menjar preparat per ser consumida als aeroports, i Alas, el restaurant de l’aeròdrom del Prat. Allà van provar la seva gamma de salses, cremes i caldos, El Toque de los Hermanos Torres. I allà van pressentir el projecte de portar el seu menjar a una coneguda xarxa de gasolineres, i la idea, que no trigarà a fer-se realitat, de muntar un restaurant amb cuina de l’àvia... "Són iniciatives que ens permeten estar sempre a casa, que és el que volem." A casa: és a dir, a la seva estimada Barcelona.