AUDIÈNCIES

Broncano bat Motos a Catalunya després del primer mes

La millor dada per a ‘El hormiguero’ es va registrar el 12 de setembre, amb l’entrevista de Lamine Yamal, amb 3.107.000 espectadors.

Broncano bat Motos a Catalunya després del primer mes
3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Feia anys que l’inici de la temporada televisiva no havia sigut tan entretingut, amb el duel entre La revuelta i El hormiguero. El veterà programa de Pablo Motos ha vist com el debut de David Broncano a TVE amb la majoria del seu antic equip de La resistencia ha fet trontollar el seu lideratge.

Ahir es va complir un mes del primer enfrontament dels dos programes, que en les últimes quatre setmanes s’han anat alternant el primer lloc del rànquing del més vist i fins i tot han compartit algun convidat amb el rival (Ana Mena, que va estar un dia a El hormiguero i l’endemà a La revuelta). ¿Però com s’han saldat aquests dies de duel televisiu? ¿La tendència ha sigut la mateixa en el global d’Espanya i a Catalunya?

Si ens atenim a la llista general dels programes amb més audiència del dia en el conjunt d’Espanya, el balanç ha sigut bastant equilibrat: 10 victòries per a La revuelta i vuit per a El hormiguero. Va sorprendre, això sí, que ja el segon dia de competència Broncano superés el seu rival.

Però si analitzem l’enfrontament centrant-nos en l’horari d’estricta coincidència, sí que hi ha un clar guanyador: La revuelta. El xou de TVE ha aconseguit imposar-se al seu competidor en 14 ocasions davant els quatre triomfs d’El hormiguero. El factor determinant per a Motos ha sigut l’èxit dels seus convidats. Aquells quatre dies en què ha guanyat en la franja coincident ha sigut quan ha rebut la visita de personatges poc avesats a concedir entrevistes (el 9 de setembre amb Victòria de Marichalar i el 12 de setembre amb Lamine Yamal) o que tenen un gran nombre de fans (el 23 de setembre amb Johnny Depp i el 3 d’octubre amb Omar Montes).

El dia que Broncano va treure més avantatge al seu rival atenint-nos a l’horari d’estricta coincidència va ser el 2 d’octubre, amb 834.000 teleespectadors i un 6,2% de quota de pantalla de diferència. La revuelta va rebre aquella nit Ana Mena, Belén Esteban i María Patiño, mentre que El hormiguero tenia Hovik Keuchkerian.

En canvi, quan Motos es va distanciar més del seu competidor va ser el primer dia, el 9 de setembre, quan va rebre Victòria de Marichalar. Li va treure 682.000 teleespectadors i un 5,3% de share. El millor resultat per a La revuelta va ser el 12 de setembre, amb la visita de Raúl Cimas (2.601.000 i 19,2%), mentre que el pitjor va ser el 3 d’octubre, amb Manuel Turizo (1.914.000 i 15%).

La millor dada per a El hormiguero la va registrar curiosament també el 12 de setembre, amb l’entrevista de Lamine Yamal (3.107.000 i 23,3%), mentre que el seu dia de menys audiència va ser el 24 de setembre amb Ricardo Darín (1.710.000 i 13,3%). Els números confirmen que Motos ha tingut més alts i baixos, ja que va anotar el millor registre dels dos programes, però també el més baix, mentre que Broncano ha sigut més regular.

El favorit a Catalunya

Notícies relacionades

A Catalunya, no obstant, sí que hi ha hagut un clar favorit des del primer dia: David Broncano. La revuelta ha guanyat sempre a El hormiguero, menys la nit de l’entrevista de Motos a Lamine Yamal, el 12 de setembre. Aquell dia, el programa d’Antena 3 va anotar també el seu millor registre d’aquest primer mes de competència a Catalunya, amb 264.000 teleespectadors i un 13,8% de share.

Però aquesta dada es queda lluny de la millor xifra a la qual ha arribat La revuelta a Catalunya des de la seva estrena: el 16 de setembre, amb la visita d’Elisabet Casanovas i Irene Escolar, va anotar 371.000 seguidors i un 18,4% de quota de pantalla.