Crònica rosa

El desastre de la llista Forbes

La revista ha publicat la llista amb els 100 millors creadors de contingut d’aquest 2024 a Espanya. No se’ls valora el nombre de seguidors sinó el seu impacte positiu i que el seu contingut sigui de qualitat. Això diuen, però la realitat és diferent.

El desastre de la llista Forbes
2
Es llegeix en minuts
Laura Fa
Laura Fa

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

Per a l’univers dels creadors a les xarxes, la publicació d’aquesta llista és gairebé com uns premis Goya. Saben que, en cas de ser elegits, la seva projecció augmentarà. O això creien. Les Mamarazzis hem parlat amb alguns dels perfils més potents i, molt desencisades, asseguren que estan sorpreses alhora que emprenyades. I és que les agències de representació estan darrere d’alguns dels perfils escollits. No es volen mullar i no ho farem nosaltres, però està clar que alguns noms xoquen.

Per començar, no hi ha cap persona negra. Tampoc hi ha cap divulgadora de feminisme. Forbes decideix premiar Rocío Bueno, més coneguda com a Roro, una influencer de 22 anys que s’inclou dins del moviment tradwives, en què es promou la idea que les dones tornin a la llar a complir les tasques de la casa. Forbes hi inclou també Claudia Martínez, una exparticipant de La isla de las tentaciones, programa en què abunden les relacions tòxiques i complicades, per dir-ho suaument. El perfil de la Claudia és una telebotiga barrejada amb un excés d’oci que no té res a veure amb la cultura de l’esforç.

Ibai no figura en la llista dels 100 elegits, per a sorpresa de tots. No hi ha streamer amb més impacte i a sobre defensa el fet de viure a Espanya malgrat la càrrega fiscal. Doncs Forbes decideix incloure en la seva llista Auronplay i el Rubius, els dos exiliats voluntaris per egoisme fiscal, ¡bravo!

Forbes és una empresa privada que pot fer amb les seves llistes el que li doni la gana, com nosaltres, que ens dona la gana avisar que, a més, alguns dels perfils més potents que han sigut elegits tenen infinitat de seguidors comprats. Tot un despropòsit, vaja.

Notícies relacionades

Ni una mica de dignitat

Susana Griso va entrevistar Felipe González i Alfonso Guerra el mateix dia, alhora, però sense compartir espai. L’exvicepresident va aparèixer virtualment al plató i quan li van preguntar pel xantatge de Bárbara Rey només va respondre: "Ja hi ha programes que es dediquen a això". Felipe González sí que va negar el xantatge i que el seu Govern fes pagaments a la nòvia del Rei. Però practicant una demagògia vergonyant, va afegir: "Hi ha una guerra a Ucraïna, un home que ha perdut les eleccions a Veneçuela i no vol entregar el poder, una guerra a l’Orient Mitjà devastadora i... ¿nosaltres perdrem el temps en xafarderies? Jo no, sens dubte". El que és una pèrdua de temps és escoltar polítics que no els queda ni una mica de dignitat.