La Biennal de Pensament de Barcelona tanca amb èxit de públic

La Biennal de Pensament celebrarà la seva quarta edició del 8 al 13 doctubre.

La Biennal de Pensament celebrarà la seva quarta edició del 8 al 13 doctubre. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Manifest poètic per al present, a càrrec de David Uclés, Míriam Hatibi, Anna Andreu, Miqui Otero, Paula Ducay, Josep Pedrals, Joana Gomila i Laia Vallès, va tancar ahir a la tarda la programació de la quarta edició de la Biennal de Pensament, que s’ha celebrat durant sis dies a Barcelona.

Amb aquest acte, que dona continuïtat al text elaborat pel poeta Enric Casasses en l’edició fundacional d’aquesta "gran festa de les idees", com la defineixen els seus organitzadors, es tanquen sis dies de filosofia, reflexions i activitats gratuïtes a l’aire lliure.

Sota el lema L’endemà de tot, la Biennal de Pensament va inaugurar la seva quarta edició dimarts passat amb xerrades del dramaturg i director Wajdi Mouawad i de la premi Nobel de literatura Herta Müller, que van parlar de diversos temes com ara l’exili i la guerra.

Amb la premissa leitmotiv de les sis jornades de reflexió, es va debatre sobre temes com la democràcia, el feminisme, les crisis climàtica i la de vivenda, el transhumanisme i els canvis tecnològics, la memòria i el postcolonialisme.

Amb Zadie Smith

Notícies relacionades

També es va poder escoltar figures del pensament contemporani com el filòsof Jacques Rancière i l’escriptora Zadie Smith, que van aixecar expectació entre un públic "intergeneracional", van destacar els organitzadors de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània (CCCB).

"Una conclusió que es desprèn de la Biennal és que molta gent necessita tornar a sentir oralitat, necessita espais on la reflexió no vagi a través de màquines, que no tinguem una intermediació amb el coneixement a través de realitats virtuals o intel·ligències artificials", segons va valorar ahir el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé.