‘Top 10’ d’‘influencers’ a la 080

La 34a edició de la Setmana de la Moda de Barcelona reuneix fins dijous prop de 200 creadors de contingut ‘fashion’ i de ‘lifestyle’ atrets per les desfilades avantguardistes de dissenyadors consolidats i de marques emergents.

‘Top 10’ d’‘influencers’ a la 080

Redacción

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Durant la seva presentació, fa uns dies, la directora de la 080 Barcelona Fashion, Marta Coca, va avançar que aquesta edició, la 34a, que comença avui i s’allargarà fins dijous vinent, comptarà amb un rècord de mitjans i influencers internacionals acreditats. Mai abans la Setmana de la Moda de Barcelona havia generat tant d’interès ni ganes per viure-la des de dins pels prescriptors de moda amb més seguidors.

Per a la 080, la moda sostenible i slow és el present i el futur de la indústria. Un missatge que també ha calat entre l’exèrcit d’influencers i insiders, que també estan adoptant i difonent aquesta perspectiva sobre les tendències de moda. Cada vegada més, remarquen els seus seguidors la importància de posar el focus en marques i el disseny respectuós amb el medi ambient i amb les produccions ètiques.

Però a més i malgrat la mida molt més petita que altres passarel·les com Madrid, Barcelona sempre s’ha caracteritzat per presentar les propostes més avantguardistes i experimentals, sobretot de marques locals i emergents. Una cosa que enamora els caçadors de tendències.

Prop de 200 dels més top en la indústria, dins i fora de les nostres fronteres, ja tenen seient reservat a la 080. "Portem més de 60 influencers a escala internacional, repartits entre els Estats Units, el Regne Unit, França i Itàlia", asseguren des d’una de les agències de comunicació implicades en l’organització. "Aquest any, amb més focus als EUA, perquè és un mercat en què la moda està creixent molt", comenten. De l’àmbit espanyol, són més d’un centenar els influencers i prescriptors de moda i lifestyle acreditats.

Acielle. Acielle (@styledumonde) és una fotògrafa de moda establerta a Bèlgica, el talent de la qual li ha valgut un lloc destacat en la indústria. Les seves imatges, a Vogue o a The New York Times transmeten la bellesa de la moda i la individualitat dels seus protagonistes. Especialista a captar l’electritzant atmosfera rere els escenaris de les desfilades de moda, també ha col·laborat amb grans cases de moda i marques, incloses Chanel, Cartier o Christian Dior.

Marta Camin. Tot i que acumula més de 125.000 seguidors a Instagram, on de veritat Marta Camin (@immartacamin) és la reina és a TikTok (allà multiplica per sis els fans). Els vídeos sobre catifes vermelles i salsa del món fashion han convertit aquesta jove asturiana "fan dels colorinchis" en la nova i sarcàstica Anna Wintour de les xarxes. L’exmodel curvy prefereix allò de "creadora de contingut" abans que influencer, odia la roba "uniformada" de la majoria, i adora el gran estil de Rosalía, a qui té entre les seves més famoses seguidores.

Declan Chan. Estilista i talent digital, el croat més gran de la moda xinesa és un rodamon considerat com una persona molt influent entre els principals aficionats de la indústria. Declan Chan (@declanchan) escriu per a les principals revistes i no falta a cap gran setmana de la moda mundial. La seva màxima és "Troba el teu nínxol i sigues coherent". En el seu cas, conjunts originals, avantguardistes i a tot color.

Martin Gregory. El vintage i el luxós es barregen a la perfecció en el treball de Martin Gregory Jerez (@martin_gregory), l’estilista dominicano-nord-americà nascut a Queens, Nova York. Ha treballat en nombrosos esdeveniments de les setmanes de la moda a les principals ciutats, i ha creat looks per a moltes celebritats. Se sol dir que "és la persona més cool de la sala" (tot i que de vegades s’escori massa en els looks Village People i de noi dolent).

Hanah Besović. "Soc un addicte a internet, un friqui de la moda a qui li encanta llegir opinions. Vull escoltar el que la gent pensa sobre les col·leccions. No vull simplement mostrar la roba. I per a mi és una fórmula que funciona". I molt. Besović, criat a Croàcia, era un apassionat de la moda que es va mudar a Florida el 2016 per treballar en el sector hoteler. Va llançar @ideservecouture durant la pandèmia i acumula gairebé 400.000 seguidors. Tot i que és un dels experts més importants, no es pren la moda gaire seriosament, però s’ha guanyat una reputació per les seves crítiques sagaces, els seus mems i les seves ressenyes honestes, lliures, i amb una visió avantguardista. Publica contingut gairebé diàriament, i és un "apassionat" de la 080.

Hugáceo Crujiente. Hugo Díaz, més coneguda pel seu nom artístic, Hugáceo Crujiente (@hugaceocrujiente), és una drag queen, dissenyadora i artista multidisciplinària espanyola, que va saltar a la fama per participar en la primera temporada de Drag Race Espanya. El 2023 va desfilar a la 080 Barcelona Fashion per a les firmes The Artelier i Dominnico. Els seus looks mai deixen indiferent ningú.

Samantha Hudson. La cantant, activista i performancer Samantha Hudson (@badbixsamantha) ja va anquejar en la passada edició de la 080 Barcelona Fashion. Va desfilar "ben mitològica" per a la col·lecció que va presentar Dominnico, i va confirmar el seu estrellat després de saltar a la fama entre el gran públic pel seu discurs en els premis Feroz (un al·legat sobre la mort dels gèneres en el cine), com a concursant de MasterChef Celebrity i com a actriu a la pel·lícula de Paco León Rainbow.

Hija del Jeque. Naila Alana Porras Espinoza (@lahijadeljeque), nascuda a Madrid tot i que es va criar al Puerto de Mazarrón (Múrcia), és la maquilladora estrella de les traperes més importants. Per les seves brotxes han passat Bad Gyal, Sita Abellan o La Zowi…, i ja ha fet els seus passos a la tele (La Resistencia) i a la sèrie de Netflix Hasta el cielo. "Vaig començar fent vídeos d’humor a les meves xarxes socials i vaig acabar estudiant maquillatge. Em vaig fer maquilladora. Després vaig començar a fer alguns cursos, a impartir-los, i de sobte em va sortir una oportunitat per ser actriu. I ara soc (rialles): creadora de contingut, maquilladora, model, actriu, netejadora. Zorra multidisciplinària".

Notícies relacionades

Laura Vandall. Laura Vandall (@lauravandall), amiga i estilista de Rosalía en el vídeoclip de Juro que, també ha vestit Nathy Peluso (Estás buenísimo) o Dua Lipa (Physical), així com diverses campanyes de firmes com Jean Paul Gaultier o Givenchy. Juntament amb l’empresari i dj Edgar Kerri, que també estarà a la Setmana de la Moda de Barcelona, són els responsables d’alguns dels llocs més exitosos de la nit madrilenya, concretament al barri de Malasaña.

Quil Lemons. El jove fotògraf novaiorquès autor de portades de Variety (al cineasta Spike Lee), Time (al dissenyador Telfar Clemens) o Vanity Fair (Billie Eillish) és un dels més buscats per les revistes de moda. Amb el seu treball, Lemons (@quillemons) ha ampliat la percepció del que significa ser afroamericà als EUA. Glitterboy és un dels seus projectes més coneguts, i més exitosos, amb el qual combat la hipermasculinitat en la comunitat negra. Entre els seus últims treballs, retratar la col·lecció Tardor/Hivern 2024 de Louis Vuitton.