Reconciliació a Lourdes

Reconciliació a Lourdes
1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

A questa comèdia dramàtica i amable, ambientada a Dublín i a Lourdes el 1967, va significar l’últim treball de l’actriu britànica Maggie Smith, morta el 27 de setembre. És un personatge testamentari, pel que va passar després i perquè la protagonista de Viajes con mi tía sembla estar anunciant en cada pla d’El club de los milagros que aquest és, realment, el seu comiat.

El film no té més història que la presència de Smith i la seva convivència en el molt dolç relat amb una veterana, Kathy Bates, i una més jove, Laura Linney, totes dues formidables en les seves comeses. La pel·lícula explica el viatge a Lourdes d’un grup de personatges. El fan per diferents raons: una jove hi acudeix amb el fill petit, que no parla, esperant un miracle; Smith i Bates perquè s’ha passat tota la seva vida somiant anar a Lourdes, i Linney perquè aquest és el seu procés en el relat, retrobar-se amb si mateixa després d’anys absent de Dublín i guarir ferides doloroses del passat.

Hi ha moments agradables en els primers compassos: Smith, Bates i la jove mare es presenten a un concurs de talents, a fi de guanyar el viatge a Lourdes, i volen apuntar-se com The Lourdettes, però com que aquest nom ja està agafat, ho fan com The Miracles. Després, el film entra en una fase massa previsible amb el viatge, les reconciliacions i les creences, fútils, o no, en el que Lourdes els pot oferir.

Notícies relacionades

‘El club de los milagros’

Thaddeus O’Sullivan (Estrena: 18/10/2024) 

Temes:

Viatges Dublín