Brava! Performing Arts i Seat, premis Impulsa

La Nit de l’Empresa i la Cultura de la Fundació Catalunya Cultura celebra el desè aniversari impulsant i visibilitzant projectes culturals.

Brava! Performing Arts i Seat, premis Impulsa
2
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

La Nit de l’Empresa i la Cultura de la Fundació Catalunya Cultura va entregar ahir en el Teatre Lliure a Brava! Performing Arts i a Seat els premis Impulsa Cultura i Empresa Cultura, respectivament. Amb aquests guardons, la fundació, que aquest any celebra el desè aniversari, vol impulsar, recolzar i visibilitzar aquells projectes culturals que destaquen per la capacitat transformadora dins del sector i aquelles empreses "que volen construir un llegat que vagi més enllà d’un simple benefici econòmic", va assenyalar Bruno Oro, presentador de l’acte. "Continuarem impulsant tanta cultura com ens sigui possible", va afegir Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura.

Brava! Performing Arts és el hub creatiu de la Costa Brava que ofereix un servei integral a la creació i impulsa el talent local en l’escena internacional. Amb un premi dotat amb 15.000 euros, una xifra que ha augmentat en 5.000 euros des de l’última edició, el jurat ha valorat "l’impacte positiu que generen al territori" i la promoció i connexió del talent local amb el global, "cosa que fomenta la descentralització cultural". El tribunal el formaven Eloi Planes, president de la Fundació Catalunya Cultura; Judit Carrera, directora del CCCB; Jordi Cruz, xef del restaurant ABaC; Isabel Vidal, directora general de Focus i presidenta d’Adetca, i Jesús Hernán, director de Legiland, guanyador de l’edició del 2023.

Els altres projectes culturals finalistes al premi van ser Som(Riu) Fest, el primer festival que condensa la cultura popular i la contemporània de les Terres de l’Ebre; Projecte Cantera, una associació cultural basada en la dinamització comunitària i l’educació cap a les arts visuals; Escola Integrada de Dansa d’Alt Rendiment, una escola que ofereix una formació pionera que prepara els més joves per a una carrera professional, i Atrium, un espai multidisciplinari que uneix les arts escèniques i les eines digitals.

El premi Empresa Cultura en la categoria de gran empresa va recaure en l’empresa automobilística Seat per "la seva aposta per la democratització cultural, en què destaca l’obertura de Casa Seat com a espai d’àgora per a la ciutat de Barcelona i el suport a diverses iniciatives musicals i culturals", va valorar el jurat. Amb aquest premi, la fundació reconeix "la visió ambiciosa de la marca i el seu compromís per acostar la cultura a tothom".

Així mateix, el jurat format pel president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola; la cantant Judit Neddermann; el fundador de Mango, Isak Andic; la directora general de DDB, Sam Júdez, i el responsable d’innovació social de DKV, David Camps, va voler fer una menció especial a Metalquimia. Segons el jurat, la fundació té un "rol revolucionari en el patrocini i mecenatge cultural".

Notícies relacionades

D’altra banda, el premi Empresa Cultura en la categoria de petita empresa va ser per a RCR Arquitectes, pel foment de la "simbiosi entre arquitectura i cultura" des del naixement de l’empresa.

Finalment, en l’acte també es van lliurar els Premis a la Cultura, que concedeixen entitats col·laboradores de la fundació amb l’objectiu d’impulsar el sector. El premi The New Barcelona Post va ser per a Incite-Institut de Ciència i Teatre, i finalment el premi Barcelona Global va recaure en Fun Dan Mondays.