El Palau recupera una obra de Domènec Terradellas

El Palau recupera una obra de Domènec Terradellas

Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El compositor barceloní Domènec Terradellas (1713-1751) arriba per fi al Palau de la Música Catalana gairebé tres segles després de la seva mort amb Giuseppe riconosciuto, una de les seves primeres grans obres. El títol inaugura el cicle Palau Òpera a l’auditori modernista. La recuperació d’aquest títol demà a les 19.00 hores forma part dels actes commemoratius del 120è aniversari i del 40è de la recuperació de la Revista Musical Catalana.

Notícies relacionades

Vespres d’Arnadí, aplaudit conjunt que lidera Dani Espasa, oferirà la peça creada per l’anomenat Händel català en versió concert. Compta amb una vintena d’àries, un duo amorós, un quartet gairebé còmic a l’estil de Pergolesi i un cor que fan els mateixos solistes, un sòlid elenc format per les sopranos Mercedes Gancedo i Èlia Casanova que ha hagut de substituir Alicia Amo, de baixa per malaltia, en el rol protagonista de Giuseppe; la mezzosoprano Anna Alàs, el contratenor Rafael Quirant, i els tenors Jorge Navarro i Roger Padullés.

Terradellas, de jove, es va traslladar de Barcelona a Nàpols per estudiar música. Va ser allà on va estrenar aquesta òpera el 1736. Dani Espasa, director de Vespres d’Arnadí, destaca: "És una obra de gran qualitat. Malgrat tenir un argument bíblic té la mateixa estructura d’una òpera".