Una docusèrie de 3Cat explica com es crea el nou himne del Barça

Rosa Romà, Joan Laporta, Sígfrid Gras y David Carabén, en el acto de presentación de El nou clam

Rosa Romà, Joan Laporta, Sígfrid Gras y David Carabén, en el acto de presentación de El nou clam / 3Cat

1
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça està de celebració i entre els molts actes amb què es busca commemorar els 125 anys de la històrica entitat esportiva hi ha una iniciativa en forma de docusèrie, El nou clam, que, a través del procés de composició del nou himne amb motiu de l’efemèride, bussejarà en l’esperit blaugrana. El documental l’estrenen TV3 i 3Cat avui a les 22.45 hores i se n’emetrà un episodi setmanalment.

Així, en els sis capítols, el documental segueix el camí que porta el comissionat del 125è aniversari i David Carabén, cantant i guitarrista del grup Mishima, a crear un nou himne. Carabén està molt lligat al club, ja que és el fill d’Armand Carabén, gerent del Barça als anys 70, que va portar Johan Cruyff al club, i que va ser un dels responsables de l’històric Cant del Barça compost per Josep Maria Espinàs i Jaume Picas el 1974. I que, segons el músic, serà una referència clara per a la nova creació.

Notícies relacionades

Història i creació

El nou clam pretén unir l’esperit competitiu i el talent literari i musical de Catalunya i fer un repàs per la història del país i d’alguns dels seus grans esdeveniments i personalitats. Entre les reflexions que ompliran aquest treball hi trobem què significa ser català i culer en l’actualitat, què uneix el club amb la cultura catalana i quina és la implicació de personatges com Ramon Llull i Jacint Verdaguer en el caràcter de l’entitat centenària. Així mateix, en aquesta producció de The Mediapro Studio amb la col·laboració del FC Barcelona es podrà conèixer el procés creatiu que viuran els protagonistes a l’hora de crear el nou himne, entre els quals hi ha Quim Monzó, Mònica Terribas, Jordi Puntí i Marina Garcés, que participaran en l’escriptura de la lletra, així com Albert Guinovart, Núria Graham i Alizzz, que buscaran la inspiració per compondre la música.