Política i moda

Feijóo vol ser guapo

El líder del PP i de l’oposició ha apostat per un canvi estètic després de passar pel quiròfan per una malaltia ocular. Les seves ulleres ja són història.

Feijóo vol ser guapo

Juanma Serrano

2
Es llegeix en minuts
Patrycia Centeno
Patrycia Centeno

Experta en comunicació no verbal.

ver +

El fet és que no ens estàvem fixant gaire en ell. Ho dic perquè fins que fa una setmana no es va treure les ulleres, pràcticament ningú havia advertit els canvis d’imatge que Alberto Núñez Feijóo s’ha anat fent des de fa uns mesos. Però és normal que l’absència de les seves lents ens donés el senyal d’alerta. Si les ulleres són d’ús permanent, n’hi ha prou amb un minut després de la seva retirada per percebre com l’ull despullat, les ulleres i l’expressió facial es deformen. És per això que ens costa veure de sobte sense ulleres algú que sempre n’ha portat. També perquè les lents, a més de ser un dels accessoris que més dota de caràcter i personalitat, aporten un cert halo d’intel·lectualitat. I potser coincideixen amb mi que cap dels líders polítics d’aquest país pot anar menyspreant regals de saviesa (encara que només sigui en aparença).

La decisió de prescindir de les ulleres per part del líder del PP segurament va arribar després de sotmetre’s aquest estiu a diferents operacions oftalmològiques. Però no tots els miops porten ulleres. Un dia el 2007, ens vam assabentar que Rodríguez Zapatero havia sigut miop tota la seva vida i no ho sabíem perquè utilitzava lents de contacte. La vista del llavors president del Govern havia començat a disminuir massa des de la seva arribada a Moncloa i va decidir posar-hi remei. Per descomptat, amb certa facècia, alguns dels seus adversaris van coincidir a l’assenyalar que la seva falta de visió explicava la seva mala gestió governamental. Poc després, Pepiño Blanco seguia el seu cap ZP i es treia les ulleres (i també li va costar un temps adaptar-se a aquella nova mirada...). Amb tot, Feijóo no només ha deixat de fer servir les seves lents. Si analitzem les seves imatges des del març, podrem advertir que també ha deixat de tenyir-se el cabell (que ara és més blanc) i se l’ha deixat una mica més llarg per la part del tupè. Fins i tot, els seus pòmuls sembla que lluen ara més tersos i farcidets. I fa només uns dies, per assistir al concert Por ellas de Cadena Cien, optava per un jovial total look denim. Estilisme que, malgrat ser pura tendència aquesta temporada, també resulta que és un dels abillaments informals preferits de Pedro Sánchez.

Bona planta

Notícies relacionades

Es diu que el canvi d’imatge a què s’està sotmetent Feijóo és per poder competir amb la bellesa del president socialista. I és que des d’Adolfo Suárez no hi ha hagut cap altre president a qui li hagin penjat l’etiqueta de "guapo". Sánchez, que també recorre a retocs facials (el primer va ser fer desaparèixer totes les cicatrius de les seves galtes i després, atenuar arrugues i falta de lluminositat a la pell), és un home amb bona planta i, a més, s’agrada.

Però totes aquestes modificacions en l’aspecte de Feijóo s’haurien d’haver fet molt abans d’acabar liderant l’oposició. Primer perquè els votants poden sentir-se confusos amb el missatge (¿qui ets, el d’abans o el d’ara?) i segon, sempre és més interessant apostar per la diferenciació (no només ideològica, també estètica).