El Gran Teatre del Liceu entrega les seves Medalles d’Or

Piotr Beczala, Miguel Lerín, Telefónica i Raquel García-Tomás, entre d’altres, van rebre el màxim guardó del coliseu al Saló dels Miralls.

El Gran Teatre del Liceu entrega les seves Medalles d’Or
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El Liceu es va posar de gala ahir per premiar persones i institucions que han ajudat a projectar el Gran Teatre. Salvador Alemany, com a president del Patronat del Gran Teatre del Liceu, va atorgar al Saló dels Miralls set Medalles d’Or, la màxima distinció del coliseu, al cantant Piotr Beczala, en la categoria artística; a Raquel García-Tomás, en composició; a Miguel Lerín (ànima del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas), en servei o especial dedicació; a l’empresari Ramon Agenjo (president de Barcelona Global), en filantropia; a l’entitat Amics del Liceu, en la categoria institucional; a l’empresa Telefónica, en mecenatge, i a la companyia IT Dansa, que dirigeix Catherine Allard, en dansa.

La consellera de Cultura, Sònia Hernández Almodóvar, va acompanyar Alemany; Valentí Oviedo Cornejo, director general de Liceu, i Víctor García de Gomar, el director artístic, en l’entrega de premis, a la qual va assistir més d’un centenar de convidats.

El tenor polonès Piotr Beczala, que la nit anterior va brindar un magnífic concert junt amb Sondra Radvanovsky, va ser distingit per la seva plena disponibilitat en tot moment i l’afecte profund que ha demostrat cap al teatre, contribuint de manera significativa al seu prestigi. Molt satisfet amb el premi, va agrair al Liceu haver viscut al seu escenari alguns dels millors moments de la seva carrera. "Sento que ja formo part de la història d’aquest gran teatre, on han cantat grans intèrprets".

Raquel García-Tomás, Premio Nacional de Música el 2020, es va emportar la Medalla d’Or de composició per buscar la seva trajectòria professional en el camp de la música. La creadora de la premiada òpera Alexina B, estrenada al Gran Teatre del Liceu, també ha obtingut aquest any el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En el seu discurs d’agraïment, García-Tomás va advocar per una cultura compromesa "amb qui no té privilegis".

Dansa i mecenatge

Quant a la Medalla d’Or de dansa entregada a IT Dansa, el Liceu reconeix la tasca pedagògica del conjunt per promoure oportunitats professionals per a joves ballarins i ballarines. Allard va reclamar en el seu parlament un "més suport polític a la dansa".

Notícies relacionades

Ramon Agenjo, empresari i mecenes entusiasta de la ciutat de Barcelona i les seves institucions, Medalla d’Or de filantropia per la seva tasca de suport a la cultura, l’òpera i la música, va destacar que "Barcelona és la gran ciutat de la música, l’òpera i la cultura".

Ángel Vilá, conseller delegat de Telefónica, va assenyalar al recollir el guardó en nom de la seva empresa els 25 anys de connexió amb el Liceu, impulsant i innovant tant el sistema audiovisual del Gran Teatre com la seva digitalització. I va posar com a exemple l’actuació del pianista Lang Lang al coliseu amb un instrument hologràfic.