Talent Arena 2025, el nou ganxo del Mobile
El patronat de la fundació publicoprivada Mobile World Capital Barcelona va anunciar ahir la creació d’un nou esdeveniment en el marc de l’MWC per atraure la comunitat de desenvolupadors de ‘software’.
Queden encara gairebé quatre mesos, però el Mobile World Congress (MWC) ja es prepara per a la seva pròxima edició. Així doncs, ahir, autoritats polítiques i organitzadors de la fira de telefonia mòbil més important del món van presentar Talent Arena 2025, un nou esdeveniment que se celebrarà en el marc del congrés tecnològic i que reunirà la comunitat internacional de desenvolupadors.
Aquesta iniciativa pretén convertir Barcelona en un hub que atragui talent digital de tot el món, des de professionals fins a empreses tecnològiques i institucions educatives, i oferir-los un espai per aprendre i fer contactes. Amb això busca impulsar la nova generació d’experts en camps estratègics com la intel·ligència artificial, el desenvolupament de software, la ciberseguretat, la computació al núvol o els semiconductors. "La nostra prioritat és crear i retenir talent, però també atraure’l", va assenyalar Maria Galindo Garcia-Delgado, secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.
La primera edició de Talent Arena comptarà amb exhibicions, tallers d’aprenentatge com la hackató Open Gateway i un panel de 200 experts que analitzaran el rumb de la innovació tecnològica. Entre els ponents, destaquen personalitats del sector com Steve Wozniak, cofundador d’Apple junt amb Steve Jobs; Garri Kaspàrov, excampió mundial d’escacs i promotor de la IA, i Xavier Amatriain, vicepresident de producte de Google, entre d’altres.
Talent Arena serà un esdeveniment gratuït que se celebrarà del 3 al 5 de març del 2025 a Fira Montjuïc, mentre que l’MWC obrirà les portes del 3 al 6 de març al recinte de Fira Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat. Aquest és un projecte impulsat per Mobile World Capital Barcelona, fundació formada pel Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i GSMA, patronal de la indústria telefònica i organitzadora de l’MWC. El ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, Óscar López, va anunciar que l’Executiu espanyol redoblarà la seva aposta pel Mobile, augmentant la seva aportació econòmica a la fundació i recolzant la primera edició de Talent Arena. Ho va fer ahir durant la reunió del patronat de la fundació que es va portar a terme abans de la presentació del nou esdeveniment.
Barcelona, ‘hub’ tecnològic
Notícies relacionadesTalent Arena pretén ser un punt de connexió entre el talent local i el mercat internacional, i donar ales així a l’ecosistema tecnològic. "Volem consolidar Barcelona com a epicentre del talent digital i dic consolidar perquè ja ho som", va assenyalar Francesc Fajula, director executiu de Mobile World Capital Barcelona. Actualment, la capital catalana concentra 120.000 llocs de treball tecnològics, 2.000 start-ups –és el segon destí favorit a Europa per a les empreses emergents– i més de 140 hubs de tecnologia, centres creats per multinacionals que desenvolupen tecnologia per a un mercat que va més enllà de les fronteres espanyoles. "Si aquesta ciutat pot dir que és la capital tecnològica i científica d’Espanya és gràcies a l’acceleració que ha permès el Mobile", va remarcar Jordi Valls, tinent d’alcaldia d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona.
L’any passat, l’MWC va arribar als millors registres des d’abans de la pandèmia de la covid. La seva última edició va reunir 101.000 persones, va generar 9.200 llocs de treball a temps parcial a Catalunya i va aportar un total de 502 milions d’euros, segons dades de GSMA. La capital catalana té un acord per ser la seu del congrés tecnològic fins al 2030, si bé l’organització ha dit que té la voluntat que aquesta aliança es prolongui en el temps.
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global
- Gavi, un any després
- El Barça acaba trasbalsat