Tendències

10 grans moments de la moda el 2024

L’armari d’aquest 2024 s’està a punt de tancar i en la moda també es pot fer balanç i confecció. Hem tingut sorpreses a les passarel·les i a les catifes vermelles. Hi ha hagut alguns moviments en la ‘premier’ dels dissenyadors i girs inesperats, com l’accident fatal d’Isak Andic, fundador de Mango.

El retrat de la reina Letizia, de Leibovitz, amb un vestit de Balenciaga, ha fet la volta al món 

10 grans moments de la moda el 2024
4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La desfilada de Galliano per a maison margiela.

El dissenyador gibraltareny ens va tornar a fer somiar a l’abril amb una posada en escena única. Partint de retrats de Brassai de 1920 i 1930, va tornar a la belle époque i a les siluetes rellotge de sorra. Sens dubte, el millor John Galliano després de la seva defenestració el 2011 (Dior el va acomiadar per un un aldarull, ja que, estant ebri, va proferir insults antisemites a uns clients en un bar de París). Malgrat l’èxit, el dissenyador acaba de sortir de la casa en la qual ha exercit de director artístic durant una dècada.

Disseny de Galliano. /

EPC

Alessandro Michele porta a Valentino el seu estil de Gucci.

El dissenyador romà preferit per les estrelles de Hollywood va avançar al juny el seu primer treball per a la casa Valentino (gairebé al mateix temps que Sabato de Sarno presentava també la seva col·lecció masculina per a Gucci). Geni i figura, si algú sospitava que Michele canviaria el seu estil per canviar de casa, errava el tret completament.

El vestit joia de Versace per a Taylor Swift.

La màxima estrella del planeta ha convertit un dels seus looks de la seva macrogira de gairebé dos anys The Eras Tour en un dels més icònics de l’any. Tot i que ha lluït dissenys de firmes com Roberto Cavalli, Elie Saab i Vivienne Westwood, el body joia de tirants i escot cor de Versace amb vidres de Swarovski serà el més recordat (a sobre, el va combinar amb unes increïbles botes altes de Christian Louboutin).

Taylor Swift, en la seva gira. /

epc

ZENDAYA, reina de les catifes vermelles.

L’actriu de pel·lícules com Rivals i Dune i de sèries com Euphoria, és des de fa anys la més ben vestida de les catifes vermelles que trepitja, i són moltes. És igual que promocioni la segona part de la cinta futurista de Denis Villeneuve, en la qual va vestir un model històric i robòtic d’alta costura de la col·lecció de tardor de 1995 de Thierry Mugler, o llueixi un modelàs de Galliano –vestit de sirena i tocat de plomes– en la gala Met, acompanyada del seu genial estilista, Law Roach.

La Reina Letizia, vista per Leibovitz.

Els retrats que la fotògrafa nord-americana Annie Leibovitz ha realitzat a Felip VI ia Letizia al Saló de Gasparini del Palau Reial de Madrid,un encàrrec del Banc d’Espanya, han fet la volta al món per la seva bellesa de cine. Especialment el retrat de la Reina, que porta un vestit negre de tul firmat l’any 1948 per Balenciaga, autor també de la capa de gala en seda rosa.

Louis Vuitton desfila al Parc Güell.

L’edèn de Gaudí, tresor de Barcelona, va ser l’escenari triat per Nicolas Guesquière per presentar la col·lecció Creuer 2025 de Louis Vuitton, una oda opulenta i distòpica que van seguir 600 convidats (Sophie Turner, Pharrell Wiliams, Jaden Smith...).

Desfilada de Louis Vuitton. /

epc

Ee¡l vestit de la venjança de JLO.

Jennifer Lopez va demanar el divorci el dia del segon aniversari de boda amb l’actor Ben Affleck. Lluny d’enfonsar-se per tornar a fracassar al costat del que semblava l’amor de la seva vida, la diva del Bronx va reaparèixer en el Festival de Cine de Toronto lluint un model platejat de Tamara Ralph.

Jennifer Lopez, platejada. /

epc

Torna la desfilada de Victoria’s Secret.

Després d’un parèntesi de sis anys, el xou de Victoria’s Secret va tornar a l’octubre aper la porta gran, com si les crítiques del #MeToo i els desenganys que ha patit la companyia no existissin. L’espectacle de les àngels alades va reunir les tops més cotitzades del món: des de les germanes Hadid fins a icones com Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Kate Moss, Eva Herzigova, Carla Bruni i Tyra Banks.

Terratrèmol a Chanel.

Malgrat que les dones són majoria en la indústria de la moda, poques ocupen alts càrrecs. La paradoxa es va tornar a produir amb Virginie Viard, que, després de 30 anys com a mà dreta de Karl Lagerfeld, va assumir la direcció artística de Chanel ara fa cinc, però ha deixat el càrrec aquest any sense donar explicacions (i malgrat aconseguir vendes de rècord). El seu substitut és un jove rostre masculí: el francobelga Matthieu Blazy, que abans havia pilotat Bottega Veneta.

Notícies relacionades

Adéu a Isak Andic.

La mort inesperada d’Isak Andic als 71 anys al caure daltabaix durant una excursió a Collbató (Baix Llobregat) ha deixat commocionats el món empresarial i el sector de la moda, dins i fora de les nostres fronteres. Des que el 1984 va fundar Mango, la firma ha lluitat perquè el seu nom sonés tant com el de Zara, pertanyent a Inditex, l’altre gegant fashion espanyol. La companyia ha destacat "la voluntat de continuar amb el projecte i el llegat d’Andic".

Temes:

Moda Cine