12 muntatges que faran parlar

ÒPERA, DANSA I TEATRE. Són moltes les propostes escèniques que recalaran a Barcelona. Aquí teniu alguns dels espectacles més esperats i interessants. Destaquen el debut de la Companyia de Nacho Duato a la ciutat, el muntatge de Katharina Wagner del ‘Lohengrin’ del seu besavi i la nova proposta de La Calòrica.

12 muntatges que faran parlar
4
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

‘EL PÚBLICO’.

Gabriel Calderón, amb una versió unipersonal del Ricard III de Shakespeare (titulada Història d’un senglar o alguna cosa de Ricard) que va ser un èxit, s’endinsa en una obra anticonvencional de Lorca que l’autor no va permetre muntar fins després de la seva mort. Cristina Pazos dirigeix la companyia de la Comedia Nacional de Montevideo en un muntatge simbòlic, potent i poètic ple de color que connecta amb el subconscient i el desig. Teatre Lliure Montjuïc. Del 15 al 26 de gener.

‘DREAM REQUIEM’.

Rufus Wainwright torna a Barcelona amb la seva nova obra. Amb Sharon Stone com a narradora, la soprano Anna Prohaska i l’OBC sota la direcció del seu titular, Ludovic Morlot, amb l’acompanyament de l’Orfeó Català i del Cor Infantil de l’Orfeó Català, aquesta obra simfonicocoral del polifacètic artista nord-americà que alterna la seva carrera entre el pop i la música culta s’entrena a Espanya. Palau de la Música Catalana. 25 de gener.

‘UN DÉU SALVATGE’.

El premiat text de Yasmina Reza torna a Barcelona aquesta vegada dirigit per l’actor Pere Arquillué, que també l’interpreta juntament amb Laura Conejero, Ivan Benet i Laura Aubert. Una comèdia que no passa de moda des de la seva estrena a París el 2008. La peça mostra com la trobada pacífica entre dues parelles per resoldre un conflicte que afecta els seus fills acaba com el rosari de l’aurora. Teatre Goya. De l’1 de febrer al 2 de març.

‘L’HERÈNCIAa’.

La premiada obra de Matthew López ambientada a la Nova York del 2016 explora relacions i connexions entre homes d’edats i classes socials diferents després de la sida. Josep Maria Mestres dirigeix aquesta epopeia de sis hores amb un ampli repartiment de 13 actors, amb Carlos Cuevas, Albert Salazar i Abel Folk, entre d’altres, que planteja preguntes com ¿què significa ser gai avui? Teatre Lliure Montjuïc. Del 20 de febrer al 16 de març.

‘LOHENGRIN’.

Per fi arriba al Liceu el muntatge de Katharina Wagner, besneta del famós compositor, que el confinament va impedir estrenar el març del 2020. La directora converteix Lohengrin en un thriller en què els personatges antagonistes s’han intercanviat els papers. Compta amb grans veus: Klaus Florian Vogt interpreta un Lohengrin disposat a tot pel poder i Elisabeth Teige, la seva estimada Elsa. Iréne Theorin assumeix el rol de la intrigant Ortrud i Olafur Sigurdarson, el de l’ambiciós comte Telramund. Liceu. Del 17 al 30 de març.

‘NATURAL ORFER OF THINGS’.

Guy Nader i María Campos juguen amb l’harmonia i el caos en aquesta peça per a nou ballarins estrenada al Festival Grec. Una creació amb picades d’ullet a Lucinda Childs i Anne Teresa de Keersmaeker, on la perfecció mil·limètrica deixa espai a la sorpresa en una sèrie de duos i trios, que combina exercicis de terra i dansa aèria amb la música hipnòtica de Coti K sobre un escenari que és com un full en blanc. Mercat de les Flors. Del 28 al 30 de març.

‘VUDÚ (3318) BLIXEN’.

Angélica Liddell oficia una cerimònia de vudú després de pactar amb el diable per deixar enrere una història de desamor. Aquesta atrevida autora, directora i intèrpret s’agafa a la poesia per oficiar el seu propi funeral en escena en una marató de cinc hores sense comptar els descansos. Va triomfar en la seva estrena al festival Temporada Alta i ja ha esgotat les entrades. TNC. Sala Gran. 29 i 30 de març.

‘LA TERCERA FUGA’.

Clara Segura, Sergi Torrecilla i Guillem Balart són alguns dels protagonistes de la nova obra de Victòria Szpunberg (L’imperatiu categòric). L’autora i directora debuta a la Sala Gran amb una història de ficció inspirada en les vivències de la seva família que entrellaça personatges del passat i del present. Ucraïna, l’Argentina i Barcelona es connecten en un text que parla de la fugacitat i de la perennitat. TNC. Sala Gran. Del 24 d’abril a l’1 de juny.

‘SIX’.

Aquest aplaudit musical arriba per primera vegada a Espanya en versió original. Està protagonitzat per les sis mullers d’Enric VIII, que, insatisfetes amb el que s’explica d’elles, decideixen venjar-se i empoderar-se per explicar la seva pròpia versió de la història. Divertida proposta plena de ritme, humor i atreviment que ha triomfat a Broadway i a Londres, amb contagioses i energètiques melodies pop. Teatre Coliseum. A partir del 24 d’abril fins al 10 de maig.

COMPANYIA DE NACHO DUATO.

Nacho Duato presenta la seva jove companyia formada per talentosos ballarins de diferents nacionalitats. Oferiran un programa variat amb coreografies de Duato; entre elles Cantus, una peça creada per a aquest conjunt sobre els horrors de la guerra a través dels ulls de joves que hi estan atrapats. Compta amb música de Karl Jenkins. Teatre Tívoli. Del 30 d’abril al 4 de maig.

‘LA BRAMA DEL CÉRVOL’.

L’aclamada companyia La Calòrica s’estrena a la Sala Puigserver amb una comèdia ambientada en un vell hotel de muntanya enmig del no-res. Un retrat de la nostra societat amb personatges molt diferents: gent amb problemes d’ansietat, persones amb ganes de desconnectar, creadors que somien canviar el món i comerciants que només volen tancar transaccions. Lliure Montjuïc. Del 21 de maig al 22 de juny.

Notícies relacionades

‘GIULIO CESARE’.

Després d’haver triomfat la temporada passada amb L’incoronazione di Poppea, Calixto Bieito torna a comptar un cop més amb la camaleònica soprano francesa Julie Fuchs per interpretar Cleòpatra i el contratenor català Xavier Sabata com a Cèsar en una versió de l’òpera barroca de Händel que incideix en la vacuïtat il’amoralitat dels governants. Les lluites de poder traslladades a l’actualitat amb una escenografia eficaç. Liceu. Del 25 de maig al 7 de juny.

Temes:

Barcelona Teatre