No utilitzin el nom de Jesús en va
Lalachus /
Campanades de 2025 a TVE. Lalachús mostra una estampa de la vaqueta del Grand Prix inspirada en el Sagrat Cor de Jesús. I Hazte Oír veu l’oportunitat. Denuncia Lalachús, Broncano i TVE per delicte d’odi i contra els sentiments religiosos. Ja saben com acaba això.
De jurisprudència n’hi ha de sobres. L’ofensa és una cosa personal, però no un delicte. Ja hem vist en l’art, en performances i múltiples famosos d’aquest país que recreen escenes iconogràfiques catòliques sense més enrenou. No els ofèn tant el què, sinó qui ho faci. Així que no s’escampi el pànic. Si un moviment és fort, res minva la seva existència. Per si no ho saben, al palatí de Roma hi ha el grafit d’Alexàmenos. La més primitiva representació de Jesús. Apareixia ridiculitzat, crucificat amb cap de burro. Doncs mirin de què va servir i on està el cristianisme 2025 anys després.
Hazte Oír només vol propaganda i, més que donar-los eco, aprofitem per explicar qui hi ha al darrere. No volen titulars sobre això. De fet, van denunciar fa anys Fernando López Luengos, vicepresident d’una associació que va publicar l’informe Anàlisi de l’associacionisme dels laics cristians espanyols i la intromissió d’El Yunque. Hazte Oír va perdre el judici. ¿Què va acreditar aquesta sentència? Que era certa la relació entre membres d’Hazte Oír i la secta d’ultradreta El Yunque, ja que la primera serveix de tapadora a la segona.
És normal que això hagi acabat així si fins i tot aquests dies s’han polititzat. S’ha discutit fins i tot sobre si dius Bon Nadal o Bones Festes. El PP ho va comentar al Congrés. Després, que si Jesús era d’Israel, quan llavors el que existia era Judea... En fi. Si, com a persona històrica, Jesús realment sabés tot el que s’ha fet i el que es fa en el seu nom per part dels que es fan cops al pit, em temo que ell seria l’ofès. Que algú ha interpretat les seves paraules de la manera com li convenia, mentre que la part d’abraçar els gentils o els retrets als fariseus per manipuladors ho han passat per alt.
Al novembre, Xabier Fortes entrevistava Francisco José Prieto, arquebisbe de Santiago de Compostel·la. Li va preguntar si estava d’acord que organitzacions com Hazte Oír i Abogados Cristianos representin un integrisme que grinyola a alguns creients. L’arquebisbe responia que l’apel·latiu cristià no l’aplicaria lleugerament; que de vegades també hi pot haver un ús extrem: "Que ningú se senti exclusivament en possessió de la veritat sobre aquest adjectiu, amb la qual cosa em resisteixo a afirmar que únicament és cristià aquell que ho diu quan pretén excloure d’altres", va afirmar.
Així que, quan denunciïn, parlem d’ells i del que pretenen. Parlem d’Hazte Oír, d’El Yunque, dels inicis de Vox i parlem que no defensen el que volia Jesús. No busquen pau, sinó caos. No busquen religió, sinó fer política i retallar drets. Aquest és el fons. Com a cristians, que comencin per ells mateixos. Que deixin d’utilitzar el nom de Jesús en va. Que és pecat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.