Acció social. Pobresa infantil
CaixaProinfància ha atès 66.000 nens en risc d’exclusió
Durant el 2024, la Fundació "la Caixa" ha acompanyat 41.000 famílies en situació de vulnerabilitat gràcies a la col·laboració de 467 entitats socials compromeses amb la igualtat d’oportunitats en la infància
![CaixaProinfancia 1200x613 CaixaProinfancia 1200x613](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/33473310-ab34-4856-9daa-4f81548d0624_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
CaixaProinfancia 1200x613
A Espanya, 1 de cada 3 nens i nenes viu en situació de pobresa, una realitat que impacta directament en el seu desenvolupament personal, educatiu i social. Amb l’objectiu de trencar la transmissió de la pobresa heretada, la Fundació "la Caixa", a través del programa CaixaProinfància, promou un acompanyament integral i personalitzat, orientat a millorar les competències bàsiques, els hàbits d’estudi i l’autoestima dels participants, afavorint així el seu empoderament i la seva inclusió social.
Marc Simon, subdirector general de la Fundació "la Caixa", exposa que "a través d’aquest programa, ens esforcem per garantir que cap nen o nena quedi enrere. Volem que tots puguin créixer, aprendre i somiar en un futur millor, sense que el seu context social o econòmic sigui una barrera per arribar a les seves metes. CaixaProinfància és, en definitiva, la nostra aposta per una societat més equitativa i solidària". Durant el 2024 es van atendre un total de 65.845 nens, nenes i adolescents, així com 41.849 famílies de tot Espanya. Des dels seus inicis el 2007, ha arribat a més de 392.000 nens, nenes i adolescents, i a més de 227.000 famílies.
L’educació: motor de canvi
Amb una trajectòria de 18 anys, CaixaProinfància ofereix un suport integral i multidimensional amb activitats que inclouen des del reforç educatiu fins a l’atenció psicosocial i el benestar familiar. El seu model d’intervenció es basa en el treball en xarxa i es desplega per tot el territori espanyol, incloent-hi les 17 comunitats autònomes, 2 ciutats autònomes, 148 municipis, 197 xarxes i 467 entitats socials, que col·laboren directament, en l’atenció i seguiment de les famílies, prioritzant les ajudes segons quines siguin les seves necessitats.
Entre les prioritats del programa es troba el desenvolupament de les seves competències bàsiques, millorar els seus hàbits d’estudi, l’autonomia en l’aprenentatge, l’increment de les expectatives d’èxit i l’impuls dels resultats acadèmics i el rendiment escolar. A més a més, treballa per millorar l’autoestima dels participants, el seu empoderament i l’enfortiment dels processos de socialització i inclusió social. L’èxit del programa es pot veure reflectit en l’últim Informe d’Avaluació de CaixaProinfància publicat, que correspon al curs 2022-2023, i revela que prop del 90% dels participants van aconseguir promocionar de curs, i la taxa de graduació en l’ESO va assolir un destacat 82,4%, situant-se un 31,2% per sobre de la mitjana nacional d’estudiants del mateix estrat socioeconòmic.
CaixaProinfància ha contribuït a reduir els nivells de vulnerabilitat social de les famílies ateses, reafirmant el valor de l’educació com a motor de canvi.
- Literatura catalana Jordi Nopca: «Tenir un fill és com ficar l’extrema dreta a casa»
- Sector immobiliari ¿Qui és el propietari de la Casa Orsola?
- L’acudit s’explica sol
- ¿Ets classe mitjana-alta el 2025? Aquest hauria de ser el teu salari mínim
- Regressió costanera Els enginyers avisen que no es podran salvar totes les platges davant el canvi climàtic