Els nervis del ‘tricicle’ Carles Sans

Xefs d’estrella Michelin com Ferran Adrià, Carles Gaig i Nandu Jubany disfruten, al costat de representants de la política, l’empresa i la cultura, de la vetllada de guardons culinaris d’EL PERIÓDICO i Prensa Ibérica.

Els nervis del ‘tricicle’ Carles Sans
2
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

"No són uns premis, és una festa", va exclamar l’actor Carles Sans, conductor de la gala d’entrega de guardons de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i Prensa Ibérica, abans d’animar els assistents a ballar una conga. Subscriptors d’EL PERIÓDICO, xefs d’estrella Michelin i representants de la política, l’empresa i la cultura no es van aixecar al ritme de la música, però sí que es van donar cita ahir a la sala Tete Montoliu de l’Auditori per celebrar la gastronomia.

"És el segon any que vinc. L’any passat ja vam ser en els premis i ens va agradar molt", va explicar una lectora d’EL PERIÓDICO a l’entrada de la gala, on van poder disfrutar de diversos quioscos amb menjar i beguda de Familia Torres (vins), Royal Bliss (tòniques), Vermood (vermujito), Baluard (pa), Frit Ravich (patates fregides snacks i fruita seca), La Jabugueña (pernils, paletes i embotits) i Catànies Cudié (bombons). "Ens agrada llegir les crítiques de gastronomia per poder descobrir llocs on anar", va assegurar una altra subscriptora del diari, que encara no ha pogut assistir a Kresala, el restaurant premiat en aquesta edició, però que no descarta anar-hi en els pròxims dies.

El primer a arribar a la celebració, que es va acostar a l’esdeveniment minuts abans que obrissin les portes, va ser Ferran Adrià. Per allà ja hi era Carles Sans, actor cofundador de la companyia de teatre Tricicle i col·laborador d’EL PERIÓDICO, que es preparava, amb nervis, per a un paper que no tenia gaire per la mà. "Aquest tipus d’actes em posen més nerviós que la funció. El teatre el tinc controlat; aquests actes, no. El públic és molt més difícil", va afirmar poc abans de sortir a l’escenari.

Sans es declara un "gran menjador" que segueix les recomanacions de Pau Arenós, els articles de Cata Mayor, les guies de restauració i les xarxes socials. De fet, una cosa que no sap gaire gent és que té un grup gastronòmic juntament amb Carles Gaig (Gaig Barcelona) i Nandu Jubany (Can Jubany), els dos presents en la vetllada, així com altres personalitats, que es fan anomenar els 16 fetges. "Ens trobem una vegada al mes en un espai que tenim i convidem a un cuiner perquè ens prepari un menú. Han passat per allà tots els grans restauradors de Barcelona".

Notícies relacionades

Van passar pel photocall els grans noms de la cuina catalana, així com els guanyadors de la nit. Els responsables de Kresala van recollir el guardó com el millor restaurant obert el 2024 a Barcelona segons els lectors. Carme Ruscalleda va entregar la distinció a la Llegenda Gastronòmica a Alfred Romagosa i va ser reconegut com a Millor Empresa Artesana Formatges Muntanyola, segons un jurat d’experts.

A més dels xefs d’estrella Michelin, també hi van assistir nombrosos representants de la política, l’empresa i la cultura. No es va perdre la festa Daniel Sirera, líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona; Elisabet Valls, directora general de Difusió de la Generalitat; Francina Vila Valls, regidora de l’Ajuntament de Barcelona; Antoni Fitó, de la Cambra de Comerç de Barcelona; Hu Aimin i Yu Pei, del Consolat General de la Xina; Mireia Torres, de Bodegas Torres; i Carlota Pi, cofounder i presidenta executiva d’HolaLuz, entre molts d’altres.