Barcelona, protagonista

Tàpers a domicili des de Badalona a tot Espanya

Núria Arnau va deixar la seva carrera en una agència de publicitat per muntar Bendito Tupper, una empresa amb la qual serveix menjar casolà amb toc asiàtic a domicili.

Tàpers a domicili des de Badalona a tot Espanya
3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Beneït màster de creixement personal i lideratge al qual va assistir Núria Arnau fa gairebé 15 anys. Havia estudiat Publicitat i Relacions Públiques i feia dos anys i mig que treballava com a directora de comptes en una agència... "però no disfrutava". "Vaig fer clic. Més que un màster, va ser una teràpia", recorda. "Em vaig adonar que aquesta vida és per disfrutar-la i que havia de fer el que m’agradava". I el que li agradava era cuinar, però pel seu cap no passava encara la idea de dedicar-se professionalment als fogons. El primer que va fer va ser omplir una maleta i tocar el dos de viatge sense bitllet de tornada, deixant estupefacta –i sola– la seva parella de llavors (i d’ara), el cuiner Jaime Santianes (Molino de Pez, Fismuler). Van ser 10 mesos sense rumb ni destí fix per Tailàndia, Laos, Cambodja, Austràlia, Nova Zelanda... Va ser en aquests dos últims països, on cuinava en cases a canvi d’un sostre i menjar, quan ho va veure clar: es dedicaria a cuinar a domicili.

Al tornar, el pacient Santianes la va rebre amb els braços oberts, primer, i amb la boca oberta, després, a l’escoltar el seu desig. "¡Però si tu no ets cuinera!". A Arnau això no li importava el més mínim: "Tenia il·lusió i ningú em podia parar". I ningú, ni tan sols la seva parella, va poder aturar-la. De fet, al no poder amb amb la seva testarrudesa, es va unir a ella i avui dia són socis de Bendito Tupper, l’empresa amb la qual serveix a domicili plats casolans mediterranis amb tocs asiàtics (o amb fusió total).

Però abans d’això i després d’aterrar, Arnau va muntar Amor Cuinat, l’empresa amb la qual oferia els seus serveis com a xef en cases particulars. Arribava amb el seu carretó de comprar i cuinava in situ. El negoci va funcionar, fins i tot li demanaven que fes càterings i alguna empresa li va encarregar l’elaboració de videoreceptes. Fins que va arribar la pandèmia.

"Vaig veure clar que el futur passava per preparar tàpers perquè alguns clients ja me’ls havien demanat". I allà hi ha la publicista aficionada a la cuina, mà a mà amb Santianes i una altra xef, Estela Potas, en una botiga obrador a Badalona (carrer de Lizst, 30) en la qual elaboren les carmanyoles termosegellades que envien a tots els racons d’Espanya a preus que no superen els 10 euros la unitat.

Cada setmana proposen 10 receptes que s’escalfen en qüestió de segons en una paella o al microones. Exemples: verdures rostides amb ou i moniato; potatge de mongetes blanques amb verdures; arròs integral saltejat amb verdures, bolets i gingebre; trinxat de patata, coliflor, pernil i bolets; espinacs a la catalana amb beixamel; gallineta amb verdures i patates; pasta Alfredo de carbassa amb ou; calamars amb salsa de xocolata; pollastre amb llimona amb verdures i moniato; vedella cuinada amb patates...

Notícies relacionades

Subscripció setmanal

Són casolanes, saludables, equilibrades, i poden encarregar-se per separat o a través d’una subscripció setmanal (de 5, 10 o 20 plats). "Les fem una per una, això nostre és artesania total. I amb molt carinyo, molta passió, molt amor", proclama Arnau, que s’ho passa "molt bé" amb aquesta feina. Com a bona publicista que és, obsequia els nous clients amb uns pans de pessic (de coco sense lactosa, de cacau i moniato...) i ha llançat el Kit Baby, pensat per a parelles que acaben de tenir descendència. Si hi ha una cosa que la fa feliç és que, a més de disfrutar treballant, té clients des de fa anys que no es cansen de les seves carmanyoles. "Deu ser perquè el menú canvia cada setmana...", pressent Arnau. També perquè els seus plats són tan bons i estalvien tanta feina a casa. Per això són beneïts.