Albert Raurich puja la seva cuina al MNAC

El xef del Dos Palillos i el Dos Pebrots es posa al capdavant de l’Absis, el nou restaurant del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Albert Raurich puja la seva cuina al MNAC
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha estrenat l’Absis, el seu nou restaurant, un espai gastronòmic únic amb una proposta culinària dissenyada pel xef Albert Raurich. El responsable del Dos Palillos, amb una estrella Michelin, i el Dos Pebrots combinarà tradició mediterrània i producte de primera qualitat i de temporada, tot acompanyat d’una de les vistes més espectaculars de Barcelona. "Volem crear una oferta atractiva per al públic del museu i per a la ciutat de Barcelona, apostant per una cuina amb l’única pretensió que sigui bona, estigui ben executada i amb productes reconeixibles", explica el cuiner, que avisa: "No busquem una cuina gastronòmica d’avantguarda, sinó plats ben fets, ben presentats i que connectin amb la tradició mediterrània".

L’Absis, que ocupa el lloc on al seu dia va estar l’Òleum, de Fina Puigdevall (amb dues estrelles Michelin pel restaurant Les Cols, a Olot), proposa una oferta que va més enllà del vessant gastronòmic, i és que la seva ubicació dins del MNAC el converteix en un punt de trobada entre art, història i cuina. A això s’hi suma una espectacular vista panoràmica de la ciutat des de la imponent i majestuosa sala amb un mirall de dimensions faraòniques. "El restaurant està pensat per a una clientela diversa, inclosos tant els visitants del museu com els locals que vulguin gaudir d’un bon menú en un entorn únic", afirma Raurich, que emfatitza la importància d’utilitzar productes de temporada i de qualitat. "Apostem per una cuina sostenible, amb productes de proximitat sempre que sigui possible", assenyala. Aquesta visió s’alinea amb la seva manera de treballar en projectes anteriors, com el Dos Pebrots, on ha explorat la història gastronòmica del Mediterrani. Hi ha carta, hi ha menú executiu (35 euros), hi ha menú degustació (60 euros) i hi haurà menú a base de mitges racions.

Entre els plats amb els quals arrenca el restaurant, sempre presentats amb una pulcra bellesa, destaquen el verat fumat amb menjar blanc, que també serveix a l’establiment del Raval; els espàrrecs blancs tebis amb escuma de maionesa cítrica calenta; els filets de sardina amb saquets de remolatxa i pistatxo; el pollastre amb vieira i préssec que s’inspira en el que va provar al seu dia a Cal Xim (Sant Pau d’Ordal); l’escuma de crema catalana; el coulant de garrofa...

Evolució

Notícies relacionades

La proposta gastronòmica de l’Absis presenta, en definitiva, un concepte culinari que respira esperit mediterrani i que és coherent amb la importància de l’espai cultural i artístic on se situa aquest nou restaurant. "És un projecte que anirà evolucionant amb el temps, escoltant els nostres clients i l’entorn", afegeix el xef. "El nostre objectiu és que el restaurant funcioni, que els clients hi vulguin tornar i que la proposta que oferim sigui honesta, de qualitat i sostenible en el temps", conclou.

Raurich compta amb el suport de Vilaplana Catering, amb la qual s’ha associat "com a oportunitat de créixer" a través del càtering. L’empresa oferirà els seus serveis gastronòmics al MNAC fins al 2029. La concessió preveu la gestió de l’Oval Cafè, la Terrassa del MNAC (els dos espais amb una oferta renovada, amb referències dolces i salades de Christian Escribà, entre altres novetats), el restaurant Absis i els serveis de càtering que s’ofereixen en els esdeveniments organitzats al museu.